Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Byggevareselskap stopper regnskogsimport

Selskapet Optimera, som leverte regnskogsmaterialer til byggingen av en utstilling på Nasjonalmuseet tidligere i år, stopper nå importen av regnskogstre.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Selskapet Optimera, som leverte regnskogsmaterialer til byggingen av en utstilling på Nasjonalmuseet tidligere i år, stopper nå importen av regnskogstre.


Av Erik Hagen
Norwatch

- Det er svært gledelig at konsernledelsen har gjort dette vedtaket. Det er oppmuntrende at vårt søkelys på hvordan import av regnskogstre bidrar til raseringen av verdens siste regnskoger kan få selskaper til å tenke nytt, sier Nils Hermann Ranum i Regnskogfondet i en pressemelding .

Det var i juni i år at statsråd Morten Meyer beordret Statsbygg til å fjerne Optimeras regnskogspanel på "Kyss Frosken"-paviljongen på Nasjonalmuseet.

Optimera, som over flere år har solgt regnskogstømmer til stor kritikk fra Regnskogfondet, har nå endret sine retningslinjer for import.

- Optimera ønsker å synliggjøre sitt verdietiske grunnlag og har nå besluttet å unngå salg av produkter med råvarer som kan stamme fra truet regnskog, skriver Optimera i en pressemelding.

Selskapet skriver videre at tropisk trevirke ikke vil bli kjøpt inn dersom leverandørene ikke kan garantere for opprinnelse fra plantasjeskog eller ved bærekraftig avvirkning.

- Andre aktører i bransjen som ikke har stanset salget av regnskogsvirke må nå følge Optimeras eksempel, og stanse salget av produkter som bidrar til å rasere regnskogen, sier Ranum.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!