Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Bensinprisbløffen

Norge har verken Europas dyreste bensin eller de høyeste bensin-avgiftene. Dessuten har prisen for å reise kollektivt steget dobbelt så mye som bensinprisen de siste 30 årene.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Norge har verken Europas dyreste bensin eller de høyeste bensin-avgiftene. Dessuten har prisen for å reise kollektivt steget dobbelt så mye som bensinprisen de siste 30 årene.

Tallene fremkommer i et nytt faktaark om bensinpriser Framtiden i våre hender har utarbeidet.
        - Årsaken til den kraftige prisveksten på kollektivbilletter er først og fremst kutt i tilskuddene fra staten. Nå må myndighetene øke subsidiene til kollektivtransporten kraftig, sier daglig leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad.

Han henviser til at myndighetenes tilskudd til kollektivtransporten i Oslo er på 40 prosent, og at de i Bergen og Trondheim er helt nede på henholdsvis 16 og 11 prosent. Til sammenligning ligger subsidiene i tyske, nederlandske, belgiske og italienske byer på opptil 70 prosent.

        - Norske myndigheter må heve tilskuddene til kollektivtransporten opp på europeisk nivå. Alternativet er en fortsatt langsom død for kollektivtransporten i de norske byene, mener Framtiden i våre hender.

Verken dyrest bensin eller høyeste avgifter

I faktaarket fremkommer det forøvrig at Norge hverken har den dyreste bensinen eller de høyeste bensinavgiftene i Europa. Nederland har høyest bensinpris og avgifter, målt i kroner. Storbritannia har det høyeste avgiftsnivået målt i prosent av pumpeprisen. Norge har derimot noen av verdens høyeste lønninger, som gjør at bare danskene må arbeide kortere tid enn oss for å få kjøpt en liter bensin.
Her kan du laste ned vårt faktaark om bensinpriser Her kan du laste ned vårt faktaark om bensinpriser 51.64 Kb
Her kan du lese artikkel "Buss og trikk øker mest" på dagbladet.no

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!