Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 67

Bensinprisbløffen

Norge har verken Europas dyreste bensin eller de høyeste bensin-avgiftene. Dessuten har prisen for å reise kollektivt steget dobbelt så mye som bensinprisen de siste 30 årene.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Norge har verken Europas dyreste bensin eller de høyeste bensin-avgiftene. Dessuten har prisen for å reise kollektivt steget dobbelt så mye som bensinprisen de siste 30 årene.

Tallene fremkommer i et nytt faktaark om bensinpriser Framtiden i våre hender har utarbeidet.
        - Årsaken til den kraftige prisveksten på kollektivbilletter er først og fremst kutt i tilskuddene fra staten. Nå må myndighetene øke subsidiene til kollektivtransporten kraftig, sier daglig leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad.

Han henviser til at myndighetenes tilskudd til kollektivtransporten i Oslo er på 40 prosent, og at de i Bergen og Trondheim er helt nede på henholdsvis 16 og 11 prosent. Til sammenligning ligger subsidiene i tyske, nederlandske, belgiske og italienske byer på opptil 70 prosent.

        - Norske myndigheter må heve tilskuddene til kollektivtransporten opp på europeisk nivå. Alternativet er en fortsatt langsom død for kollektivtransporten i de norske byene, mener Framtiden i våre hender.

Verken dyrest bensin eller høyeste avgifter

I faktaarket fremkommer det forøvrig at Norge hverken har den dyreste bensinen eller de høyeste bensinavgiftene i Europa. Nederland har høyest bensinpris og avgifter, målt i kroner. Storbritannia har det høyeste avgiftsnivået målt i prosent av pumpeprisen. Norge har derimot noen av verdens høyeste lønninger, som gjør at bare danskene må arbeide kortere tid enn oss for å få kjøpt en liter bensin.
Her kan du laste ned vårt faktaark om bensinpriser Her kan du laste ned vårt faktaark om bensinpriser 51.64 Kb
Her kan du lese artikkel "Buss og trikk øker mest" på dagbladet.no
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -