Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Fonds-verstinger

Nesten en milliard norske aksjefondkroner er investert i klare verstingeselskaper. Det viser en oversikt over norske bankers tilbud av sparefond utarbeidet av Framtiden i våre hender.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Nesten en milliard norske aksjefondkroner er investert i klare verstingeselskaper. Det viser en oversikt over norske bankers tilbud av sparefond utarbeidet av Framtiden i våre hender.
Norske banker tilbyr sine kunder å plassere sparepengene i en rekke nasjonale og internasjonale fond. Men størstedelen av fondene er satt sammen uten et minimum av etiske retningslinjer. Pengene risikerer dermed å bli investert i selskaper som produserer masseødeleggelsesvåpen, landminer, begår miljøovertramp eller tilbyr begredelige vilkår for sine ansatte fremgår det av Framtiden i våre henders oversikt.

Et eksempel på hva pengene investeres i er DnB NORs aksjefond DnB NOR Asia. Blant fondets investeringer finnes landmineprodusenten Singapore Technologies. Aksjene har i følge DnB NORs årsrapport en markedsverdi på ca 7,6 millioner kroner.

Singapore Technologies eier selskapet Singapore Technologies Engeenering som produserer landminer. Selskapet ble kastet ut av Oljefondet i 2002 – etter at det nyoppnevnte Folkerettsrådet for Petroleumsfondet konkluderte at selv beskjedne investeringer i landmineprodusenten strider mot de folkerettslige avtalene Norge har undertegnet.

DnB NOR tilbyr nå sine kunder å investere sparepengene sine i et selskap som driver folkerettsstridig virksomhet.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!