Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Fonds-verstinger

Nesten en milliard norske aksjefondkroner er investert i klare verstingeselskaper. Det viser en oversikt over norske bankers tilbud av sparefond utarbeidet av Framtiden i våre hender.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Nesten en milliard norske aksjefondkroner er investert i klare verstingeselskaper. Det viser en oversikt over norske bankers tilbud av sparefond utarbeidet av Framtiden i våre hender.
Norske banker tilbyr sine kunder å plassere sparepengene i en rekke nasjonale og internasjonale fond. Men størstedelen av fondene er satt sammen uten et minimum av etiske retningslinjer. Pengene risikerer dermed å bli investert i selskaper som produserer masseødeleggelsesvåpen, landminer, begår miljøovertramp eller tilbyr begredelige vilkår for sine ansatte fremgår det av Framtiden i våre henders oversikt.

Et eksempel på hva pengene investeres i er DnB NORs aksjefond DnB NOR Asia. Blant fondets investeringer finnes landmineprodusenten Singapore Technologies. Aksjene har i følge DnB NORs årsrapport en markedsverdi på ca 7,6 millioner kroner.

Singapore Technologies eier selskapet Singapore Technologies Engeenering som produserer landminer. Selskapet ble kastet ut av Oljefondet i 2002 – etter at det nyoppnevnte Folkerettsrådet for Petroleumsfondet konkluderte at selv beskjedne investeringer i landmineprodusenten strider mot de folkerettslige avtalene Norge har undertegnet.

DnB NOR tilbyr nå sine kunder å investere sparepengene sine i et selskap som driver folkerettsstridig virksomhet.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!