Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Polisario jubler

Vest-Saharas eksil-regjering Polisario jubler over at det norske oljefondet har trukket seg ut av Kerr-McGee. – Vi håper nå at Kerr-McGee nå vil erkjenne at det de gjør i Vest-Sahara er galt og uetisk, sier Polisarios representant i Washington, Mouloud Said, til Norwatch.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Vest-Saharas eksil-regjering Polisario jubler over at det norske oljefondet har trukket seg ut av Kerr-McGee. – Vi håper nå at Kerr-McGee nå vil erkjenne at det de gjør i Vest-Sahara er galt og uetisk, sier Polisarios representant i Washington, Mouloud Said, til Norwatch.Av Pia A. Gaarder
Norwatch

– Vi i Polisario verdsetter og er ekstremt glade for beslutningen til den norske regjeringen. Det er ikke tilfeldig at nettopp Norge har tatt et så viktig skritt som å trekke det norske petroleumsfondet ut av Kerr-McGee. Norge har erkjent at Kerr-McGees aktivitet er illegitim, sier Said på telefon fra Washington til Norwatch.

– Petroleumsfondets uttrekk kan bli et eksempel for andre investorer. Det er derfor håp om at dette kan bidra til at også andre investorer trekker seg fra Kerr-McGee. Vi håper nå at Kerr-McGee vil erkjenne at det de gjør er galt og uetisk, avslutter Said.

Havrettskonvensjonen
Lederen for Støttekomiteen for Vest-Sahara, Silje Bergum Kinsten, sier på sin side at det er interessant at de norske myndighetene i begrunnelsen for uttrekk legger vekt på Havrettskonvensjonen.

– Havrettskonvensjonen skiller ikke mellom utforskning på den ene siden og utvinning på den andre. Selskaper har tidligere argumentert for at deres handlinger er lovlige ettersom det ikke innebærer utvinning. Vurderingen til det etiske rådet som Finansdepartementet har sluttet seg til, sår nå tvil ved denne skillelinjen mellom utvinning og utforskning, sier Kinsten.

Hun påpeker at det etiske rådet i sin tilrådning skriver at ”Marokkos siktemål er utvilsomt utvinning av petroleumsforekomster, og Kerr-McGee bidrar til dette fremtidige siktemålet, uavhengig av om de selv har opsjoner på utvinningsvirksomhet i sine kontrakter med Marokko.”

– Norske myndigheter er dermed i ferd med å gå lengst internasjonalt i å så tvil ved legitimiteten til Kerr-McGees kontrakter med Marokko om leting i farvannet utenfor Vest-Sahara, sier Kinsten.

Les også:
06.06.05: Kerr-McGee kastet ut av oljefondet

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -