Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Politiaksjon utsatt

Politiaksjonen for å fjerne indianerne fra Aracruz’ områder er blitt utsatt i 30 dager i håp om å finne en fredelig løsning.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Politiaksjonen for å fjerne indianerne fra Aracruz’ områder er blitt utsatt i 30 dager i håp om å finne en fredelig løsning.

Av Pia A. Gaarder
Norwatch

Ifølge en pressemelding fra Aracruz Celulose har en dommer i det 12. føderale juridiske distriktet utsatt avgjørelsen om å fjerne indianerne. Ifølge Aracruz ble denne avgjørelsen tatt, fordi dommeren ble gjort oppmerksom på at indianerne ville fysisk motsette seg en utkastelsesordre.

Dommeren besluttet derfor å utsette iverksettelsen av politiaksjonen i 30 dager i håp om at indianerne ville trekke seg tilbake frivillig. Dommeren skal også selv ha sagt seg villig til å megle.

Indianerne startet 17. mai å hugge ut en korridor i Aracruz' eukalyptusplantasjer for å markere grensen til deres opprinnelige landområde. Disse områdene ble på 90-tallet anerkjent av det statlige indianerdirektoratet Funai som tilhørende indianerne. Men denne avgjørelsen ble politisk overprøvd av den daværende justisministeren. Nå kjemper indianerne for å få dette området på rundt 11 000 hektar tilbake.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!