Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kampanje mot oljefond-verstingen Total

Statens petroleumsfond har investert 5,7 milliarder i det franske oljeselskapet Total. Burma-verstingen Total (tidligere TotalFinaElf) er dermed Oljefondets største aksjepost.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Statens petroleumsfond har investert 5,7 milliarder i det franske oljeselskapet Total. Burma-verstingen Total (tidligere TotalFinaElf) er dermed Oljefondets største aksjepost.
Den norske Burmakomité, Framtiden i våre hender og Kirkens Nødhjelp mener det er uakseptabelt at Norge tjener seg rik på Oljefondets investering i Total og har startet en e-post kampanje mot selskapet.

De påpeker at oljefondets investering i Total bryter for det første med statsminister Kjell Magne Bondeviks oppfordring om å ikke investere i eller handle med Burma på grunn av landets grove brudd på menneskerettighetene.

For det andre bryter investeringen med oljefondets etiske retningslinjer som ble fastsatt i november i fjor. Av retningslinjene framgår det at man skal trekke investeringer i selskaper ”der det anses å være en uakseptabel risiko for å medvirke til grove eller systematiske krenkelser av menneskerettighetene”.

De ber derfor Finansminister Per Kristian Foss om å bruke sin innflytelse i Total Oil: De mener at enten må Total trekke seg ut av Burma, eller så må Oljefondet selge seg ut av Total.

Initiativet er del av en internasjonal kampanje for å få Total til å trekke seg ut av Burma, som ble lansert 21. februar. Kampanjen ledes av den britiske organisasjonen Burma Campaign UK og støttes av en koalisjon av 41 organisasjoner fra 18 land.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!