Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Gjedrem - Ingen endringer i universet

NORGES BANK, OSLO (NorWatch). Det etiske rådet for Oljefondet ble nedsatt i midten av november, men er ifølge sentralbanksjef Svein Gjedrem fremdeles i etableringsfasen.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
NORGES BANK, OSLO (NorWatch). Det etiske rådet for Oljefondet ble nedsatt i midten av november, men er ifølge sentralbanksjef Svein Gjedrem fremdeles i etableringsfasen.Av David Stenerud
Norwatch

- Det er nedsatt et etisk råd, og det er etablert en filtrering hvorved man skal ta ut bedrifter som produserer visse typer våpen, resiterte sentralbanksjef Svein Gjedrem på tirsdagen pressekonferanse, hvor Det norske petroleumsfondets portefølje per 31. desember 2004 ble fremlagt.

Våpnene Gjedrem sikter til er klasebomber og atomvåpen, som i henhold til de etiske retningslinjene for Oljefondet skal filtreres ut.

På spørsmål fra NorWatch om statusen for innføringen de etikk-retningslinjene, svarte sentralbanksjefen at det etiske rådet fremdeles er under etablering.

- Rådet ble jo nedsatt i fjerde kvartal og har vært under etablering. Det har ikke truffet noen beslutninger om enkeltselskaper ennå. Men det vil jo komme, sa Gjedrem

Og konkluderte:

- Det er ikke blitt gjort endringer i vårt investeringsunivers som følge av innføringen av etiske investeringer ennå.

Det etiske rådet ble nedsatt 19. november, men kom ikke sammen før over en måned senere. Rådets leder, Gro Nystuen, har ikke villet fremlegge noen plan for når de etiske retningslinjene vil være operative for fondets portefølje.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!