Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

- Praksis avgjør


Gode kontrollrutiner på papiret er ikke nok. GES-Investment Services som står bak Sjunde AP-fondet fortsatte ekskludering av SAS, vil forsikre seg om at de nye tiltakene til SAS fungerer i praksis.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Gode kontrollrutiner på papiret er ikke nok. GES-Investment Services som står bak Sjunde AP-fondet fortsatte ekskludering av SAS, vil forsikre seg om at de nye tiltakene til SAS fungerer i praksis.


Av Pia A. Gaarder
NorWatch

Den fortsatte ekskluderingen av SAS fra Sjunde AP-fondets portefølje er ingen kritikk mot de tiltak som SAS faktisk har gjennomført etter at selskapet ble tatt i kartellsamarbeid med Maersk i 2001.

– SAS har tatt tak i sitt ledelsessystem, og selskapet har oppdatert sitt system på dette området. Men det er ikke nok å vise hva som er blitt gjort. Vi vil se hvordan dette fungerer i praksis, spesielt tatt i betraktning av at det finnes eksempler på at nettopp implementeringen kan være vanskelig, sier analysesjef John Howchin i GES-Investment Services til NorWatch.

– Så dere har ingen kritikk av SAS for manglende oppfølging av Maersk-affæren?

– Det er et veldig bra program SAS har gjennomført. Nå vil vi forsikre oss om at det sitter, det vil si at programmet kommer skikkelig på plass, sier Howchin.

SAS vil med andre ord ikke slippe inn igjen i Sjunde AP-fondets portefølje før etikkanalytikerne har forsikret seg om at det nye kontrollsystemet ikke forblir på papiret.

Les også:
04.02.05 SAS blåser i etikken?

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!