Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Påskeegg-krise danker ut fredsmekling

Det var engang en stolt fredsmekler nasjon, nå er det snart bare råtne egg tilbake.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det var engang en stolt fredsmekler nasjon, nå er det snart bare råtne egg tilbake.


Av David Stenerud
NorWatch

Jevnt over er det saker om Norges fredsmeklerrolle i Sri Lanka, våre diplomatiske engasjementer i Midtøstenkonflikten, samt kursutviklingen for den norske kronen og nyheter i forbindelser med de store oljeselskapene, som gjør landet vårt interessant for utenlandske medier.

Siste døgn (fra 10. mars) har det imidlertid vært en annen, mer særnasjonal, sak som har tatt mesteparten av oppmerksomheten.

Import eller ”hver nordmann, sin høne”
Utgangspunket er Dagsavisens oppslag lørdag om at det kan mangle nærmere 3,3 millioner egg til påsken dersom holdbarhetsdatoen ikke blir forlenget.

Det som nå gjør at saken har blitt en internasjonal kuriosa-vinner er at den i går ble stortingssak: Frps Øystein Hedstrøm utfordrer landbruksminister Lars Sponheim til ”få ut fingeren” og importere eggene vi mangler fra EU, Sponheim lanserer mantraet ”hver nordmann, sin høne”… Og så er en farse født, synes internasjonal media:

”Norsk påskeegg-krise”
Under titler som “Norwegian Easter egg crisis?”, ”Norwegian lawmakers address looming Easter egg crisis”, “Norway lawmakers facing Easter egg crisis” og
“Dreaded Norwegian Easter egg crisis becomes issue in parliament” mesker blant andre Yahoo Daily News, amerikanske The State, Seattle Post, Las Vegas Sun og ABC News, og canadiske Canoe News (på sine "weird"-sider ) seg i norsk latterlighet.

Vi får bare håpe det ikke varer!

PS: Generalsekretær Karen Espelund i Fotballforbundet leder ifølge Daily Trust i disse dager en kvinnefotball-delegasjon av ”egg heads ” i Nigeria...

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!