Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Psykologer nøkkel til bærekraftig forbruk

Forbrukerne må ikke tynges med dårlig samvittighet. FNs miljøprogram (UNEP) har engasjert psykologer og adferdsterapeuter for å gjøre bærekraftig forbruk moderne og trendy.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Forbrukerne må ikke tynges med dårlig samvittighet. FNs miljøprogram (UNEP) har engasjert psykologer og adferdsterapeuter for å gjøre bærekraftig forbruk moderne og trendy.


Av Pia A. Gaarder
Norwatch

Eksperter tror at oppfordringen til et bevisst, miljøvennlig forbruk, ikke slår an fordi budskapet er dårlig formulert. Man spiller for mye på dårlig samvittighet. Isteden for å få folk positivt innstilt til et bevisst forbruk, ender kampanjene opp med det motsatte.

I dag er det bare fem prosent av forbrukerne i vestlige land som slutter seg til en bærekraftig livsstil og et bærekraftig forbruk.

UNEPs daglige leder Klaus Toepfer sier at oppfordringer fra styresmaktene om å bruke bilen mindre eller kjøpe produkter som ikke ødelegger miljøet, rett og slett blir overhørt.

- Det å få folk til å ha dårlig samvittighet rundt sin livsstil og forbrukermønstre, har en begrenset virkning. Vi er nødt til å gjøre en alternativ livsstil moderne og trendy. I tillegg må vi få klart frem at det er reelle, personlige fordeler i å leve i harmoni med planeten, uttaler Toepfer i en pressemelding fra UNEP.

UNEP arrangerte i begynnelsen av februar en konferanse i Nairobi i Kenya hvor temaene var blant annet bærekraftige forbruksmønstre og hvordan regjeringer, industri og offentligheten kan bidra til å skape slike nye forbrukervaner.

Les UNEPs pressemelding

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -