Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Erkenorsk i Asia

Det er ikke bare Nike, Adidas, Fila og Levi's som benytter seg av underleverandører i Thailand og andre steder i Asia. "Alle" gjør det. Også erkenorske Helly Hansen.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det er ikke bare Nike, Adidas, Fila og Levi's som benytter seg av underleverandører i Thailand og andre steder i Asia. "Alle" gjør det. Også erkenorske Helly Hansen.


Av David Stenerud
Norwatch

Helly Hansen har fremdeles hovedkontor i Norge, selv om den norske eierandelen begrenser seg til Orklas 17 prosent - pluss en minoritetsandel holdt av Gjensidige. Det internasjonale investeringsselskapet Invescorp kontrollerer i dag 68 prosent av aksjene, og produksjonen er for det meste satt bort til fabrikker i Asia.

Finansdirektør Stig Aune i Helly Hansen er enig med Nupi-forsker Arne Melchior (se egen artikkel) i at Kina som WTO-nasjon vil komme til å tappe andre land i Asia for kontraktører. Han mener likevel at Helly Hansen har mye å hente på stabilitet i forhold til leverandører.

- Vi har 20-30 leverandører i Asia, alle langsiktige, forteller Aune.

Uten at finansdirektøren ønsker å si det direkte, er det tydelig at han mener Helly Hansen stiller i en litt annen kategori enn livsstilsmerker som Nike og Adidas:

- Vi shopper ikke rundt etter lave timelønninger. Vi står for kvalitet og selger funksjon. Vi  har rett og slett ikke råd til å produsere og selge produkter som ikke holder det de lover, forklarer han.

- Du får ikke god kvalitet uten gode arbeidsforhold i fabrikken, det er vår filosofi.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -