Leder: Råtne epler
Korrupsjon er et internasjonalt fenomen, og norsk næringsliv er ikke et unntak. Det har Veidekke vist i Bujagali-prosjektet i Uganda.
Hjemme settes søkelyset på Røkkes båtsertifikat, BA-HR's fakturatriksing og Oslo Høyres vegring mot å offentliggjøre hvem som støtter partiet. Men det at et norsk selskap - Veidekke - er involvert i en korrupsjonsskandale i Uganda og etterforsket av Økokrim av samme grunn, vekker liten oppmerksomhet og oppfølging i Norge. Likeledes: Da toppledelsen i det finske Sjøfartsverket ble tiltalt for å ha tatt imot bestikkelser fra norske DSND Offshore, ble saken knapt omtalt i norske medier.
Eva Joli har bidratt til å sette korrupsjonen på kartet. Korrupsjon er ikke lenger olje i maskineriet, men ødeleggende for demokratiske beslutningsprosesser. Offentlige midler kanaliseres til prosjekter som sikrer selskaper stor profitt uten hensyn til hva som er landets, regionens eller byens beste.
Likevel sitter myten om annerledeslandet Norge dypt. Spesielt når korrupsjonen finner sted utenfor landets grenser. Korrupsjon blir i disse tilfellene fortsatt behandlet som et unntak, et råttent eple som bekrefter at kurven for øvrig er frisk og uten lyte.
Leder til Nyhetsbrev nr 9/10-2002

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!