Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Leder: Råtne epler

Råtne epler i annerledeslandet Norge
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Råtne epler i annerledeslandet Norge

Korrupsjon er et internasjonalt fenomen, og norsk næringsliv er ikke et unntak. Det har Veidekke vist i Bujagali-prosjektet i Uganda.

Hjemme settes søkelyset på Røkkes båtsertifikat, BA-HR's fakturatriksing og Oslo Høyres vegring mot å offentliggjøre hvem som støtter partiet. Men det at et norsk selskap - Veidekke - er involvert i en korrupsjonsskandale i Uganda og etterforsket av Økokrim av samme grunn, vekker liten oppmerksomhet og oppfølging i Norge. Likeledes: Da toppledelsen i det finske Sjøfartsverket ble tiltalt for å ha tatt imot bestikkelser fra norske DSND Offshore, ble saken knapt omtalt i norske medier. 

Eva Joli har bidratt til å sette korrupsjonen på kartet. Korrupsjon er ikke lenger olje i maskineriet, men ødeleggende for demokratiske beslutningsprosesser. Offentlige midler kanaliseres til prosjekter som sikrer selskaper stor profitt uten hensyn til hva som er landets, regionens eller byens beste.

Likevel sitter myten om annerledeslandet Norge dypt. Spesielt når korrupsjonen finner sted utenfor landets grenser. Korrupsjon blir i disse tilfellene fortsatt behandlet som et unntak, et råttent eple som bekrefter at kurven for øvrig er frisk og uten lyte.

 

Leder til Nyhetsbrev nr 9/10-2002

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!