Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Suu Kyi priser det norske folk

Burmas lovlig valgte leder Aung San Suu Kyi ber folk være tålmodige i sin higen etter et demokratisk Burma. Hun mener det er fremgang, og takker spesielt Norge for støtten.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Burmas lovlig valgte leder Aung San Suu Kyi ber folk være tålmodige i sin higen etter et demokratisk Burma. Hun mener det er fremgang, og takker spesielt Norge for støtten.

I anledning BBC World Service’s 70-årsjubileum overførte BBC radio en direktesending med Aung San Suu Kyi. Fra hovedstaden Yangoon svarte Burmas demokratisk valgte leder på spørsmål fra innringere og programleder i en hel time 13. desember.
På spørsmål fra en innringer om når hun har tenkt å hente Nobel-prisen hun ble tildelt i 1991, svarer Aung San Suu Kyi:

- Jeg håper så snart som mulig, for jeg vil gjerne dra til Norge for å takke det norske folk for alt de har gjort for oss. Norge er langt borte fra Burma og de har ingenting å tjene på hva vi måtte få til her. Så det er ganske enkelt fordi de tror på menneskerettigheter og rettferdighet at de har støttet oss gjennom alle disse årene, og jeg er virkelig takknemlig for deres varme og solide støtte.

Fredsprisvinneren svarte også på spørsmål om sine samtaler med militærjuntaen, politiske fanger, hennes parti NLD’s oppfordiring til turister om å holde seg unna landet, samt de generell sanksjonene mot Burma fra vestlige land, spesielt USA.

Aung San Suu Kyi sa blant annet at det har vært noe fremgang i samtalene med militærjuntaen, spesielt frigivelse av en del politiske fanger, men at det var for tidlig for NLD (National League for Democracy) å invitere turistene tilbake til landet ennå.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!