Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Lorentzen uteble

Prinsesse Ragnhilds mann, Erling Lorentzen, kom ikke til møtet med kommisjonen som gransker Aracruz Cellulose. Istedenfor hygget Lorentzen og frue seg på Vestlandet.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Prinsesse Ragnhilds mann, Erling Lorentzen, kom ikke til møtet med kommisjonen som gransker Aracruz Cellulose. Istedenfor hygget Lorentzen og frue seg på Vestlandet.

Av Pia A. Gaarder
Norwatch

Mens den brasilianske granskningskommisjonen forgjeves ventet på Lorentzen tirsdag 13.august, var herr og fru Lorentzen på ferie i Norge. Sogn Avis skrev om det "storfine" besøket som koste seg på Fjærland, spiste en bedre frokost på Mindal hotell og som fikk oppleve både bokby og bremuseum.

Mens Lorentzen gledet seg over det fine været på Vestlandet, ble gransknings-kommisjonen på sin side avspist med en sen melding fra Aracruz Celuloses advokater. De informerte om at Lorentzen ikke kom, at han oppholdt seg en lengre periode utenfor Brasil og at de mente Lorentzen heller ikke var den rette mannen å kalle inn i og med at han ikke er direkte involvert i administrasjonen av selskapet.

I et svar til NorWatch skriver Aracruz' vise-direktør for  miljøspørsmål, Carlos  Roxo, at i henhold til brasiliansk bedriftslov-givning har Lorentzen som styreformann ingen utøvende myndighet.

Ikke fornøyd
Aracruz' forklaring har ikke tilfredsstilt gransknings-kommisjonen i delstaten Espirito Santo. Den har fastsatt et nytt møte med Lorentzen til 17.september.

Formann for kommisjonen, Nasser Youssef, sier at det ikke er akseptabelt at lokalbefolkningen som kjemper for å overleve, kan miste en dagslønn ved å møte opp i Parlamentet, mens Aracruz' styreleder ikke kommer. Ifølge nyhetsbrevet til den lokale motstandsbevegelsen Forum mot grønn ørken, kan kommisjonen ta i bruk politimakt om Lorentzen ikke møter opp.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -