Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 2212

Leder: Et anstendig oljefond!

Og vi som trodde at det var typisk norsk å være best. Men Norges rasende dyktige ledere klarer visstnok ikke å gjøre det samme som amerikanerne og svenskene.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Og vi som trodde at det var typisk norsk å være best. Men Norges rasende dyktige ledere klarer visstnok ikke å gjøre det samme som amerikanerne og svenskene.

For Regjering, Norges Bank og Finansdepartement sier i kor at innføring av etiske retningslinjer for Oljefondet er for vanskelig og for risikabelt. For oss, men ikke for andre:

Det svenske Sjunde AP-fonden trakk i fjor 27 selskap fra sin portefølje. USAs nest største pensjonsfond Calpers trakk seg i februar seg fra Filippinene, Indonesia, Malaysia og Thailand. Aksjemarkedene i Asia gikk så det suste, men landene tilfredsstilte ikke fondets etiske retningslinjer. Calpers forvalter 1190 milliarder kroner. Oljefondet var på 625 milliarder 31. mars i år. Kommen-tarer er overflødige.

Regjeringen klynger seg til Petroleumsfondets folkerettslige råd og dets juridiske vurdering av et fåtall investeringer i forhold til internasjonale avtaler. Om dette er vel og bra, så representerer disse avtalene et diplomatisk minste felles multiplum. En moralsk anstendig investeringspolitikk kan ikke komme herfra.

Regjering og Storting er nødt til å ta et politisk valg og bestemme seg for å innføre etiske retningslinjer for Oljefondet.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -