Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Norsk Hydro trekker seg fra Utkal

Mandag 17. desember kunngjorde Norsk Hydro at de vil selge sin andel i det meget omstridte selskapet Utkal Alumina i India.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Mandag 17. desember kunngjorde Norsk Hydro at de vil selge sin andel i det meget omstridte selskapet Utkal Alumina i India.Jørn Stave
NorWatch

Den offisielle begrunnelsen er gruveprosjektets manglende fremdrift, samt en positiv utvikling ved aluminaraffineriet Alunorte i Brasil. Det er imidlertid ingen tvil om at lokale protester og kritikken fra miljø- og menneskerettsorganisasjoner har bidratt til at Utkal-prosjektet har blitt en verkebyll for Norsk Hydro. Nyheten blir møtt med jubel fra den indiske motstandsbevegelsen, som nå håper at hele prosjektet skrinlegges.

- Dette er en veldig positiv nyhet. Vi har nettopp fått meldingen her i Orissa, og alle er glade for at Hydro trekker seg ut, sier Achyut Das i den lokale bistandsorganisasjonen Agragamee. Det er usikkert om noen ønsker å kjøpe Norsk Hydros andel i Utkal Alumina eller om dette betyr slutten på hele prosjektet. De gjenværende partnerne i Utkal - canadiske Alcan og indiske Indal - har forkjøpsrett, og en eventuell oppløsning av selskapet krever enstemmighet.

Steinar Lem i Framtiden i våre hender er bekymret for den videre utviklingen i saken, men mener at dette er en gledelig nyhet for alle som er opptatt av næringslivets samfunnsansvar.

- Når Norsk Hydro nå trekker seg fra en omstridt bauxitt-utbygging i Orissa iIndia, er det en miljøseier - for Norsk Hydro.
Lem roser Nosk Hydro for at selskapet ikke vil bidra til et prosjekt som møter sterke protester blant de fattige i området.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!