Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Norsk Hydro trekker seg fra Utkal

Mandag 17. desember kunngjorde Norsk Hydro at de vil selge sin andel i det meget omstridte selskapet Utkal Alumina i India.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Mandag 17. desember kunngjorde Norsk Hydro at de vil selge sin andel i det meget omstridte selskapet Utkal Alumina i India.Jørn Stave
NorWatch

Den offisielle begrunnelsen er gruveprosjektets manglende fremdrift, samt en positiv utvikling ved aluminaraffineriet Alunorte i Brasil. Det er imidlertid ingen tvil om at lokale protester og kritikken fra miljø- og menneskerettsorganisasjoner har bidratt til at Utkal-prosjektet har blitt en verkebyll for Norsk Hydro. Nyheten blir møtt med jubel fra den indiske motstandsbevegelsen, som nå håper at hele prosjektet skrinlegges.

- Dette er en veldig positiv nyhet. Vi har nettopp fått meldingen her i Orissa, og alle er glade for at Hydro trekker seg ut, sier Achyut Das i den lokale bistandsorganisasjonen Agragamee. Det er usikkert om noen ønsker å kjøpe Norsk Hydros andel i Utkal Alumina eller om dette betyr slutten på hele prosjektet. De gjenværende partnerne i Utkal - canadiske Alcan og indiske Indal - har forkjøpsrett, og en eventuell oppløsning av selskapet krever enstemmighet.

Steinar Lem i Framtiden i våre hender er bekymret for den videre utviklingen i saken, men mener at dette er en gledelig nyhet for alle som er opptatt av næringslivets samfunnsansvar.

- Når Norsk Hydro nå trekker seg fra en omstridt bauxitt-utbygging i Orissa iIndia, er det en miljøseier - for Norsk Hydro.
Lem roser Nosk Hydro for at selskapet ikke vil bidra til et prosjekt som møter sterke protester blant de fattige i området.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!