Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 2212

Leder: La det gå sport i det, Ludvigsen!

Leder, NorWatch nyhetsbrev Nr. 12, desember 2001.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Leder, NorWatch nyhetsbrev Nr. 12, desember 2001.

I oktober var organisasjonen Ecoceanos på snarvisitt i Norge. Chilenerne fortalte om elendige miljø- og arbeidsforhold ved de norskeide fiskeoppdrettsanleggene i hjemlandet. Fiskeriminister Otto Gregusen beordret ambassaden i Santiago å undersøke saken, og alt i november hadde etterfølger Svein Ludvigsen fått en hemmelig rapport fra Chile. Konklusjon: "de norske selskapene er ikke verre enn andre."

Samtidig med at Ecoceanos var i Norge, var NorWatch i Chile for å besøke de norske oppdrettsselskapene Stolt Sea Farm, Fjord Seafood og Cermaq. Stolt nektet å møte oss. Fjord snodde seg unna. Bare Cermaq åpnet dørene - på gløtt. Likevel kunne vi i forrige nummer slå fast at "Noen snakker usant i Chile". Hadde det vært sport, dette her, skulle det tatt seg nydelig ut om idrettspresidenten sa seg tilfreds med norske utøvere som presterte "ikke verre enn andre". Vi skulle kunne kreve også av norske selskaper i utlandet at de var best; topp på miljø og arbeidsforhold - og at de ikke jukset - eller "snakket usant"!
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -