Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Leder: Religionsfrihet?

Norge stiller ofte langt fremme i køen når det gjelder å slå ring, i det minste verbalt, om FNs menneskerettighetserklæring. Selve implementeringen derimot er det av og til verre med.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Norge stiller ofte langt fremme i køen når det gjelder å slå ring, i det minste verbalt, om FNs menneskerettighetserklæring. Selve implementeringen derimot er det av og til verre med.

Vi nordmenn bekjenner oss hovedsaklig til en religion, hvis geografiske og tidsmessige tyngdepunkt ligger langt utenfor både her og nå. Kanhende tror vi at alle har det slik?

Det er folk andre steder på kloden som knytter sin religion mer til her-og-nå prinsippet. Vi hører stadig om lokale religioner som knyttes til lokalt beliggende fjell, elver, innsjøer eller andre geografiske formasjoner. For disse menneskene er forståelsen av at ånden bor i fossen, like naturlig som at vi tror at gud bor i himmelen.

Når norske myndigheter til stadighet bevilger penger til prosjekter som fjerner disse religiøse, geografiske landemerkene, enten vi snakker om Bujagali-fallene i Uganda eller Bhaplimali-platået i India, berøver vi disse menneskene deres selvsagte rett til å utøve sin religion. Hvor blir det av Menneskerettighetserklæringen da?

Står Norad, GIEK, Eksportfinans og alle de andre aktørene klare til å delta i en neddemming av Jerusalem eller gruvedrift på Golgata?

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!