Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Leder: Om å legge lista lavt

Hvis pasientene klager over den høye prisen på legemidlene, kan legen foreskrive mindre doser. Jo mindre doser, jo mer fornøyd blir pasienten. Men frisk blir han ikke.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Hvis pasientene klager over den høye prisen på legemidlene, kan legen foreskrive mindre doser. Jo mindre doser, jo mer fornøyd blir pasienten. Men frisk blir han ikke.

På samme måte kan miljø- og solidaritetsorganisasjonene senke sine krav til industriens etiske standarder, komme dem i møte, for i det minste å oppnå "litt", f. eks. et absolutt krav om å unngå tvangsarbeid (slaveri) i sin produksjon. Men å skulle fremsette et slikt krav for absolutt hele produksjonskjeden, ville raskt være å legge lista for høyt. Til det er slaveriet for utbredt.

På samme måte som  retten til å danne frie fagforeninger (nedfelt i menneskerettighetserklæringen), ikke lar seg forene med næringsvirksomhet i Kina. Ergo er dette kravet i mange sammenhenger skjøvet til side.

På samme måte kan en innbille verden at fattigdomsproblemene kan løses gjennom en liten avgift på internasjonale valutatransaksjoner. Det fine med å legge lista lavt, er at en slipper å anstrenge seg. En kan bedagelig rusle over den og allikevel innkassere en seier.

Hvis  ikke vi tør fortelle verden hva det vil koste å rette opp en skakkjørt klode, hvem skal da gjøre det?

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!