Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 2212

Leder: Om å legge lista lavt

Hvis pasientene klager over den høye prisen på legemidlene, kan legen foreskrive mindre doser. Jo mindre doser, jo mer fornøyd blir pasienten. Men frisk blir han ikke.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Hvis pasientene klager over den høye prisen på legemidlene, kan legen foreskrive mindre doser. Jo mindre doser, jo mer fornøyd blir pasienten. Men frisk blir han ikke.

På samme måte kan miljø- og solidaritetsorganisasjonene senke sine krav til industriens etiske standarder, komme dem i møte, for i det minste å oppnå "litt", f. eks. et absolutt krav om å unngå tvangsarbeid (slaveri) i sin produksjon. Men å skulle fremsette et slikt krav for absolutt hele produksjonskjeden, ville raskt være å legge lista for høyt. Til det er slaveriet for utbredt.

På samme måte som  retten til å danne frie fagforeninger (nedfelt i menneskerettighetserklæringen), ikke lar seg forene med næringsvirksomhet i Kina. Ergo er dette kravet i mange sammenhenger skjøvet til side.

På samme måte kan en innbille verden at fattigdomsproblemene kan løses gjennom en liten avgift på internasjonale valutatransaksjoner. Det fine med å legge lista lavt, er at en slipper å anstrenge seg. En kan bedagelig rusle over den og allikevel innkassere en seier.

Hvis  ikke vi tør fortelle verden hva det vil koste å rette opp en skakkjørt klode, hvem skal da gjøre det?

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -