Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Lagde falske FSC-sertifikater

Den norske møbelleverandøren Riviera Gruppen selger hagemøbler til blant annet Maxbo-kjeden. Riviera fikk i fjor en skrape for å ha laget FSC-merker på egen hånd. Dette var andre år på rad Riviera utstyrte møblene sine med uekte miljøsertifikater.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Den norske møbelleverandøren Riviera Gruppen selger hagemøbler til blant annet Maxbo-kjeden. Riviera fikk i fjor en skrape for å ha laget FSC-merker på egen hånd. Dette var andre år på rad Riviera utstyrte møblene sine med uekte miljøsertifikater.


Av Tarjei Leer-Salvesen
Norwatch

I 1999 avslørte Regnskogfondet at Riviera hadde regelrett forfalsket miljøsertifikater fra FSC og hengt dem på sine hagemøbler, som firmaet selger gjennom datterselskapene Riveria Fritid og Riviera Agentur. NorWatch har undersøkt FSC-merkene Riviera hang på møbelkolleksjonen for år 2000. Det viser seg at heller ikke disse sertifikatene var ekte. Riviera hadde laget dem selv, og sertifikatene var aldri godkjent av sertifiseringsselskapet SmartWood, som var kreditert på lappene. Foruten SmartWood sin logo, inneholdt de falske sertifikatene logoen til FSC, et Chain of Custody-nummer, detaljer om produsenten i Indonesia samt påskriften Riviera Teak Collection.

SmartWood sier i en kommentar til NorWatch at de har tatt kontakt både med Riviera og med produsenten av hagemøblene, firmaet PT Artistika Cipta Kreasi i Indonesia. De har blitt bedt dem om å rydde opp i forholdet. Jeff Hayward i SmartWood understreker imidlertid at det er svært underlig at nettopp møbler fra PT Artistika Cipta Kreasi merkes med falske sertifikater, for denne fabrikken leverer faktisk miljøsertifiserte møbler. Fabrikken har imidlertid et rotete system med informasjonsflyt, og Riviera er ikke med i noen form for samarbeid med SmartWood. Rivieras egenproduserte sertifikater er dokumentfalsk og et helt klart brudd på SmartWoods og FSCs retninglinjer.

-Dette var en feil og en misforståelse mellom vår produsent og SmartWood. Fabrikken og SmartWood har imidlertid en dialog om dette og det vil bli rettet opp for kommende sesong, forklarer administrerende direktør Rolf Platou i Riviera Fritid.
Ironisk nok havnet imidlertid de falske sertifikatene på et ålreit produkt i år 2000-sesongen.

---------------------------------------------

"Dette var en feil og en misforståelse mellom vår produsent og SmartWood. Fabrikken og SmartWood har imidlertid en dialog om dette og det vil bli rettet opp for kommende sesong"
Administrerende direktør Rolf Platou i Riviera Fritid

Artikkelen sto på trykk i Norwatchs nyhetsbrev nr. 3/01

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!