Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 2212

Leder: Organisasjonenes ansvar

En rekke hagemøbler av ødelagt regnskog vil være borte fra det norske markedet denne sesongen. Slik sett har kampanjen mot import av regnskogsmøbler virket.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
En rekke hagemøbler av ødelagt regnskog vil være borte fra det norske markedet denne sesongen. Slik sett har kampanjen mot import av regnskogsmøbler virket.

I stedet for teak fra Burma eller såkalt "hardwood" fra andre asiatiske land, har miljøorganisasjonene oppfordret kundene til å etterspørre miljøsertifiserte trevarer merket av Forest Stewardship Council (FSC). Ordningen er et samarbeid mellom næringslivet og en rekke frivillige organisasjoner. Etter noen år med forbrukerkampanjer mot "regnskogsmøbler", har etterspørselen etter FSC-merkede varer blitt større enn tilbudet. Sterke krefter presser nå på for at sertifiseringen skal gå raskere.
Takten i sertifiseringen bør bestemmes av hvorvidt skogbruket rent faktisk blir mer miljøvennlig, og ikke av hva forbrukerne ønsker eller håper. Her bør WWFs rolle nevnes spesielt, fordi organisasjonen gjennom sine "kjøpsgrupper" for tømmerindustrien internasjonalt bidrar til et press i FSC-prosessen som fort kan få negative følger. FSC-merkets troverdighet er imidlertid avhengig av at disse kriteriene følges.

Det hviler nå et ansvar på miljøorganisasjonene å sørge for at alternativet forbrukerne får anbefalt faktisk holder hva de ble lovet.

Artikkelen sto på trykk i Norwatchs nyhetsbrev nr. 2/01

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -