Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 2212

Leder: Gode ønsker

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Myndighetene prøver med det gode. Eller kan hende enda mindre. Tre påfølgende regjeringer har "oppfordret" næringslivet til ikke å handle med diktaturstaten Burma. Allikevel har handelen økt. Dette til tross, regjeringen ønsker ikke å vedta noen boikott i lovs form. Handelen utgjør så forsvinnende lite at selv næringslivet ville kunne leve med den. Verken statlige eller kommunale organer har implementert oppfordringen i sine innkjøpsrutiner.

Myndighetene prøver med det gode også på andre områder. Overfor sine egne hel- eller deleide selskap "forventer" en at disse opptrer i samsvar med "skikk og bruk" for næringsvirksomhet i Norge. De ansvarlige skyr som pesten tanken på å dirigere et selskap, for å unngå overtramp. Heller overtramp enn overstyring, som kan svekke selskapenes utvikling eller inntreden på børsen. Resultatet av dette blir når Norsk Hydro er delaktige i drap på urfolk i India. På samme måte har myndighetene vendt ryggen til forslag om bindene retningslinjer for norsk næringsvirksomhet i utlandet.
Myndighetene har et bredt spekter av virkemidler som kan benyttes overfor næringslivet. Hvis alt de har å komme med, er gode ønsker, kan de like godt la være.

Artikkelen sto på trykk i Norwatchs nyhetsbrev nr. 3/01

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -