Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 2212

Leder: Tøyde grensene

NorWatchs rapport "Rosenrød utvikling?" avdekket en rekke kritikkverdige forhold som rosefarmen Jambo Roses i Uganda er ansvarlig for (se NorWatch nr. 9-2000).
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
NorWatchs rapport "Rosenrød utvikling?" avdekket en rekke kritikkverdige forhold som rosefarmen Jambo Roses i Uganda er ansvarlig for (se NorWatch nr. 9-2000).

Til tross for at selskapets norske ledelse fikk manuset til rapporten før offentliggjøringen, ville styreformann Øistein Larsen ikke kommentere innholdet. Ikke før Dagsavisen den 3. september tok opp saken.

Her innrømmer Larsen at "grensene er tøyd litt" i forbindelse med bruken av sprøytemidler.

Det er positivt at styreformannen nå forsikrer at selskapet har innskjerpet rutinene. Ifølge Larsen skal heretter sprøytingen "stort sett" foregå om kvelden, slik at ingen oppholder seg i drivhusene før morgenen etter. Dessuten skal rosefarmen nå ikke lenger bruke sprøytemidler som er forbudt i Europa.

Men NORAD, som har gitt rosefarmen 4 millioner kroner i støtte, burde følge opp og sørge for at dette ikke bare blir tomme ord. Jambo Roses har nemlig tidligere forsikret at forhold rundt bruken av pestisider var akseptabel, noe som viste seg å ikke holde stikk da NorWatch undersøkte forholdene.

pdf Last ned rapporten: "Rosenrød utvikling? Om arbeidsforholdene ved en norsk-ugandisk rosefarm i Uganda".

pdf Artikkelen sto på trykk i Norwatchs nyhetsbrev nr. 10/00

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -