Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 2212

Siden sist: Epupa i Namibia

Planene for vannkraftutbygging på Kunene-elva på grensen mellom Namibia og Angola trekker i langdrag.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Planene for vannkraftutbygging på Kunene-elva på grensen mellom Namibia og Angola trekker i langdrag.

Etter at Norconsult-konsortiet før jul i fjor la fram sin Norad-finansierte studie for prosjektet, har de to landene forsøkt å oppnå enighet om beliggenheten. Namibiske myndigheter går inn for Epupa-fallene, mens angolanske myndigheter foretrekker Baynes-alternativet, da dette forutsetter en opprusting av Gove-dammen i landet. En utbygging av Baynes-alternativet vil gjøre det lettere å reise penger til en slik opprusting.

Angolanske myndigheter dukket ikke opp til et avtalt møte de to landene imellom i begynnelsen av juli. Landet herjes av borgerkrig, og det er uvisst når de to landenes representanter kan sette seg ned for diskutere prosjektet. Samtidig presser namibiske organisasjoner på for å få skrinlagt hele utbyggingen, som har en høy pris både miljømessig, og for det lokale Himba- folket. Miljøorganisasjonen Earthlife Namibia ønsker heller å satse på de lovende gassfunnene på Kudu-feltet, for å rette opp landets underskudd på energi. Gassprosjektet forventes å kunne produsere 750 MW, i så mye som 50 år. For Epupa-fallene er tallet 350 MW. Gasskraftplanene utvikles for øyeblikket atskillig raskere enn vannkraftplanene for Kunene-elva, opplyser International Rivers Network.

Artikkelen sto på trykk i Norwatchs nyhetsbrev nr. 12/99

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -