Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Leder: En bedre verden?

Aker RGI varsler salg av Scancem. Kværner varsler salg av Pulp & Paper og Energy. NorWatch blir neppe, og dessverre ikke, arbeidsløse av den grunn. Men blir verden et bedre sted å være?
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Aker RGI varsler salg av Scancem. Kværner varsler salg av Pulp & Paper og Energy. NorWatch blir neppe, og dessverre ikke, arbeidsløse av den grunn. Men blir verden et bedre sted å være?

Det forventes at driften av disse tidligere kjerneområdene til de to store industrigigantene vil fortsette under nye eiere. Nye eiere som vil sette de samme krav til avkastning, som vil kjempe i det samme markedet, om den samme type kontrakter som før, og sannsynligvis heller ikke ta menneskerettighets- og miljøspørsmål på alvor. Eierskapet er i denne sammenheng underordnet.

Det er opp til eieren, samme hvilken nasjonalitet den har, å forbedre disse selskapenes praksis. Det kan, i utgangspunktet, like gjerne skje med utenlandsk eierskap. Vi har sett at norsk eierskap i denne sammenheng ikke betyr noen bedre praksis.

Hverken Aker RGI eller Kværner skal ha noen honnør for å forlate disse problematiske bransjene. For hvis ønsket var å forbedre verden, og ikke bare inntjeningen, ville de måtte  bli sittende med selskapene og selv lagt om den slette praksisen som har utviklet seg gjennom deres årelange eierskap.

Slik sett forblir verden den samme som før.

Artikkelen sto på trykk i Norwatchs nyhetsbrev nr. 6/99

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -