Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Leder: En bedre verden?

Aker RGI varsler salg av Scancem. Kværner varsler salg av Pulp & Paper og Energy. NorWatch blir neppe, og dessverre ikke, arbeidsløse av den grunn. Men blir verden et bedre sted å være?
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Aker RGI varsler salg av Scancem. Kværner varsler salg av Pulp & Paper og Energy. NorWatch blir neppe, og dessverre ikke, arbeidsløse av den grunn. Men blir verden et bedre sted å være?

Det forventes at driften av disse tidligere kjerneområdene til de to store industrigigantene vil fortsette under nye eiere. Nye eiere som vil sette de samme krav til avkastning, som vil kjempe i det samme markedet, om den samme type kontrakter som før, og sannsynligvis heller ikke ta menneskerettighets- og miljøspørsmål på alvor. Eierskapet er i denne sammenheng underordnet.

Det er opp til eieren, samme hvilken nasjonalitet den har, å forbedre disse selskapenes praksis. Det kan, i utgangspunktet, like gjerne skje med utenlandsk eierskap. Vi har sett at norsk eierskap i denne sammenheng ikke betyr noen bedre praksis.

Hverken Aker RGI eller Kværner skal ha noen honnør for å forlate disse problematiske bransjene. For hvis ønsket var å forbedre verden, og ikke bare inntjeningen, ville de måtte  bli sittende med selskapene og selv lagt om den slette praksisen som har utviklet seg gjennom deres årelange eierskap.

Slik sett forblir verden den samme som før.

Artikkelen sto på trykk i Norwatchs nyhetsbrev nr. 6/99

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!