Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Leder: Utvidet ansvar

Mange i næringslivet har gjort store øyne når NorWatch har hevdet at norske bedrifter har ansvar også for underleverandørenes virksomhet og sluttbruken av sine egne produkter.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Mange i næringslivet har gjort store øyne når NorWatch har hevdet at norske bedrifter har ansvar også for underleverandørenes virksomhet og sluttbruken av sine egne produkter.

Utviklings- og menneskerettighetsminister Frafjord Johnson holdt nylig ett innlegg på Haugesundskonferansen om etikk og de menneskelige verdier. Her tok hun blant annet opp det ansvaret norske redere har for miljø og arbeidsforhold ved opphugging av skip:

"Og ansvaret for en produksjonsprosess stopper ikke, og begynner ikke, ved fabrikksporten. (...) Underleverandører og kunder er en del av kjeden. Hva slags arbeidsforhold er det hos leverandøren? Hvorfor er hans eller hennes produkter så billig? Har de kalkulert inn miljøverntiltak og trygge arbeidsforhold i regnskapet?"

Hvis det er slik at norske bedrifters produkter er av verdensklasse, både i forhold til miljø og produksjonsforhold, men resultatet av bruken av produktene virker negativt inn på mennesker og miljø, da kan vi ikke forstå det annerledes enn at produktene misbrukes! Det kan neppe en produsent se seg tjent med.

Artikkelen sto på trykk i Norwatchs nyhetsbrev nr. 3/99

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!