Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Leder: Nyttårsønsker for 1999

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.Nærings- og handelsdepartementet (NHD) la i desember fram Stortingsmelding nr. 18, om bedrifter hvor staten ved departementet har eierinteresser. Slik informerer NHD Stortinget hvert fjerde år om de statlige eierinteressene, og om selskapenes ve og vel. Meldingen omfatter blant annet Norsk Hydro, Kongsberg, Raufoss og Olivin.

NorWatch har ved flere anledninger etterlyst en mer handlekraftig håndtering av eierskapet fra NHD sin side, en håndtering vi mener bør gjenspeile eiernes festtaler i menneskerettslig sammenheng.
Departementet har funnet det nødvendig å kommentere Norsk Hydros Utkal-engasjement i den ellers tynne trykksaken. Det heter blant annet (og vi må innrømme at vi har hørt det før): "Departementet legger til grunn at Norsk Hydro veier alle de etiske perspektivene rundt sitt bauxitt-prosjekt i Orissa, og at selskapet legger de samme etiske standarder til grunn i India som hjemme".

I meldingen opplyses det også at utbyttet i Norsk Hydro i prosent av egenkapital har økt fra 18% i 1993, til 37% i 1997. Overskuddet i 1997 var drøye ti milliarder kroner, hvorav myndighetene la beslag på halvparten.

Departementet bør vite: det er ikke alle nyttårsønsker som kan innfris på samme tid.

 

Leder til NorWatch Nyhetsbrev nummer 23, desember, 1998

 

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!