Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Leder: Uforståelig utvikling i Utkal

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Leder

Da nyheten om de siste voldsepisodene i forbindelse med Utkal-saken ble vist på NRK Dagsrevyen den 26. november, parerte Hydros informasjonssjef Thomas Knutzen med grove antydninger overfor Strømmestiftelsen og Kirkens Nødhjelp.

Knutzen presterte å si at lokalbefolkningen, som han for øvrig konsekvent omtalte som "mobben", ikke opererer på egen hånd. Han fulgte opp med å si at de står i nær forbindelse med organisasjoner som støttes av de kristne bistandsorganisasjonene Strømmestiftelsen og Kirkens Nødhjelp, og skapte inntrykk hos Dagsrevyens seere av at de to organisasjonene er med på å støtte opp om og planlegge voldelige aksjoner mot det norske selskapet.

Både dette nyhetsbrevets utgivere og flere andre aktører i saken har lenge advart mot opptrapping av en voldelig konflikt dersom Hydro og deres partnere ikke utviser stor varsomhet i tiden som kommer. Det er sørgelig å konstatere at vi i denne saken ser ut til å få rett.

De absurde beskyldningene er lette å tilbakevise for de omtalte organisasjonene. Problemet er at Hydro er i stand til å framsette dem. Påstandene viser rett og slett hvor dårlig kjennskap Hydro har til situasjonen lokalt. At Hydro utviser så liten innsikt i hva som skjer i landsbyene og de underliggende konfliktene i saken, er svært urovekkende.

 

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!