Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 2212

Leder: Uforståelig utvikling i Utkal

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Leder

Da nyheten om de siste voldsepisodene i forbindelse med Utkal-saken ble vist på NRK Dagsrevyen den 26. november, parerte Hydros informasjonssjef Thomas Knutzen med grove antydninger overfor Strømmestiftelsen og Kirkens Nødhjelp.

Knutzen presterte å si at lokalbefolkningen, som han for øvrig konsekvent omtalte som "mobben", ikke opererer på egen hånd. Han fulgte opp med å si at de står i nær forbindelse med organisasjoner som støttes av de kristne bistandsorganisasjonene Strømmestiftelsen og Kirkens Nødhjelp, og skapte inntrykk hos Dagsrevyens seere av at de to organisasjonene er med på å støtte opp om og planlegge voldelige aksjoner mot det norske selskapet.

Både dette nyhetsbrevets utgivere og flere andre aktører i saken har lenge advart mot opptrapping av en voldelig konflikt dersom Hydro og deres partnere ikke utviser stor varsomhet i tiden som kommer. Det er sørgelig å konstatere at vi i denne saken ser ut til å få rett.

De absurde beskyldningene er lette å tilbakevise for de omtalte organisasjonene. Problemet er at Hydro er i stand til å framsette dem. Påstandene viser rett og slett hvor dårlig kjennskap Hydro har til situasjonen lokalt. At Hydro utviser så liten innsikt i hva som skjer i landsbyene og de underliggende konfliktene i saken, er svært urovekkende.

 

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -