Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Leder: Atomhåp?

Svenske sanksjoner mot India etter landets atomprøvesprengninger i mai skaper problemer for det svensk/norske konsortiet som vil bygge Kishen Ganga-kraftverket i delstaten Jammu-Kashmir.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Svenske sanksjoner mot India etter landets atomprøvesprengninger i mai skaper problemer for det svensk/norske konsortiet som vil bygge Kishen Ganga-kraftverket i delstaten Jammu-Kashmir.

Ifølge indiske kilder har landets myndigheter frosset sin garanti på fire milliarder kroner til prosjektet, som en protest mot den svenske reaksjonen på atomprøvesprengningene. Sverige er både gjennom utviklingshjelp og næringsliv atskillig mer involvert i India enn Norge, derfor får de svenske sanksjonene større effekt. Det må allikevel legges til at selv samlet blir de nordisk sanksjonene mot India små i indisk målestokk. Den norske utviklingshjelpen til landet kuttes for eksempel med beskjedne 12 millioner kroner i inneværende år. 

Det forventes allikevel ikke på indisk hold at hverken sanksjonene eller de indiske mottiltakene vil være langvarige. Indiske myndigheter har tydeligvis bestemt seg for å gi oppdraget i Kashmir til Skanska/NCC/Norconsult, mens nordiske politikere er mest opptatt av å tilfredsstille opinionen hjemme som skremmes av atomopprustningen i Sør-Asia. Slik sett kan neppe engang atombomber redde fjellfolket i Gurez-dalen fra det de selv ser på som en endelig utryddelse av deres historiske kultur.

Artikkelen sto på trykk i Norwatchs nyhetsbrev nr. 16/98

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!