Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Leder: En Sentrumsdiktator

Da Nigeriakampanjen og kravet om at Statoil skal trekke seg ut av Nigeria ble lansert, var viktige støttespillere de framtredende opposisjonspolitikerne Marit Arnstad, Kjell Magne Bondevik og Hilde Frafjord Johnson.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Da Nigeriakampanjen og kravet om at Statoil skal trekke seg ut av Nigeria ble lansert, var viktige støttespillere de framtredende opposisjonspolitikerne Marit Arnstad, Kjell Magne Bondevik og Hilde Frafjord Johnson.

I dag er Bondevik statsminister. Olje- og Energiminister og formell eier av Statoil heter Marit Arnstad. Og regjeringen har fått en egen menneskerettighetsminister med særlig ansvar for saker som denne. Hun heter Hilde Frafjord Johnson. En skulle tro at alt lå til rette for å trekke Statoil ut av Nigeria.

Frafjord Johnson har lenge lovet en menneskerettighetsgjennomgang av Nigeria, med anbefalinger videre for norsk politikk. Den har gang på gang blitt utsatt, og foreligger fortsatt ikke. I tiden som har gått har diktatoren Sani Abacha lovet demokratiske reformer og valg. Han har siden tvunget alle de politiske partiene til å innstille seg selv som presidentkandidat, for så å omkomme. En ny diktator, Abdulsalam Abubakar har tatt hans sted, og fortsatt å love demokratiske reformer og valg. Landets fremste opposisjonelle, Moshood Abiola, har omkommet i fengsel. Og valget er blitt utsatt.

28. juli kan vi lese at Leiv Lunde, Frafjord Johnsons statssekretær, ser positivt på utviklingen i Nigeria og ikke er innstilt på å trekke Statoil ut av landet. Men selv om Abubakar har løslatt noen fanger, er det fint lite han har utrettet for å bedre tilstanden i landet. I så måte forstår vi Lundes begeistring: Abubakar er en Sentrumsdiktator.

Artikkelen sto på trykk i Norwatchs nyhetsbrev nr. 15/98

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -