• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Ingrids rødbetsuppe

85.jpg

Skrell rå rødbeter. Riv rødbetene, bruk gjerne matprosessor. Riv poteten.

Litt margarin varmes i gryten og grønnsakene freses. Tilsett de andre grønnsakene: hakket løk, finsnittet purre, finsnittet kål og sellerirot.

Ha i suppeterning eller kraft, hvis du har det. Spe med vann. La suppen småkoke i en halv time.

For å friske opp rødfargen kan du rive i en rå rødbete, men da skal ikke suppen koke etterpå.

Smaksettes med eddik og kanskje litt timian.

Suppen serveres med en klatt iskald rømme og litt persille på toppen.

Vurdering
★★★★★
1 stemme
Favoritt:
0

Listing Details

Introduksjon
I rødbetsuppen kan du bruke mange forskjellige slags grønnsaker. Dette blir en fyldig suppe som kan serveres som egen rett.
Ingredienser
3-4 rødbeter
1 bit sellerirot
1 potet
1 løk
1 liten skalk kål
1/2 purre
smør/margarin
ca. 1 l vann
salt og pepper
1-1,5 ss eddik
rømme
Vanskelighetsgrad
Middels
Porsjoner
4
Tilberedningstid
60 min
Forfatter
Ingrid Espelid Hovig
Kilde
Mat, NRK
Miljøvennlige oppskrifter

Våre grønne matoppskrifter for miljøet og helsa.

Finn oppskrift




Avansert søk
Fossilfrie penger