• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Blomkarse i maten?

36.jpg

Purresuppe med blomkarse

Stek purren myk i 2 ss smør/olje en tykkbunnet kjele, ha i hvitløken mot slutten så den ikke brenner seg. Ha i resten av smøret/oljen og rør inn melet i ca ett minutt. Ha  så i buljong og vann og la det koke inn i noen minutter for å blande smakene. Ha så i blomkarseblader og blomster og kok i enda noen minutter. Rør så i fløten og la den varme seg opp, men ikke koke – da er det fare for at den skiller seg.

Hvis du vil lage denne uten melk kan du bruke 50/50 med soyamelk og myk (silken) tofu vispet sammen.

Pynt med noen blomkarseblomster, krutonger (laget av gammelt brød), litt pepper og noen dråper olivenolje.


Pesto med blomkarse

Ha alt i en kjøkkenmaskin, eller bruk stavmikser, og kjør det glatt – ha i mer olivenolje om nødvendig. Du kan også ha i litt parmesanost hvis du ønsker.

 

Kryddersmør med blomkarse

Bland blomkarseblomster, smør og noen dråper sitron i en kjøkkenmaskin. Du kan gjøre det samme med majones.

 

Blomkarsefrø som pepper

Tørk frøene, legg noen til side som du kan så igjen neste år -  resten har du i pepperkverna

 

Blomkarsefrø som kapers

Blomkarse setter mange frø, og den pepperaktige smaken på dem gjør at de fint kan brukes som substitutt i oppskrifter som ønsker kapers.

Vurdering
★★★★★
1 stemme
Favoritt:
0

Listing Details

Introduksjon
Har du blomkarse som brer seg ut i hagen, eller vet du om et bed i nærheten? Denne planten er på sitt beste og meste nå - og ja, den kan spises! Da snakker vi både sesong, kortreist mat og ikke minst – kjøttfritt.

Bruk bladene i salat og blomstene som pynt, eller prøv deg på noen av disse oppskriftene:
Ingredienser
Purresuppe med blomkarse

3 purre, vasket og skåret i tynne skiver
5-6 fedd hvitløk
4 ss smør eller olivenolje
2 ss mel
1 l grønnsaksbuljong
0,5 l vann
2,5 dl ferske blomkarseblader, hakket
2,5 dl ferske blomkarseblomster, hakket
salt og pepper etter smak
2,5 dl fløte

Pesto med blomkarse

1 liter blomkarseblader (trykket sammen)
3-5 fedd hvitløk
3 dl god olivenolje
2,5 dl valnøtter (gjerne litt tørristet i panna først)
Vanskelighetsgrad
Middels
Porsjoner
6
Miljøvennlige oppskrifter

Våre grønne matoppskrifter for miljøet og helsa.

Finn oppskrift




Avansert søk
Fossilfrie penger