• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Minestra di farro

178.jpg
  • 300 g speltkorn
  • 500 g røde bønner (tørre)

Legg i bløt i masse vann kvelden før, i hver sin bolle. Skyll bønnene og kok en time i 2 liter vann. Du kan gjerne tilsette en stilk kombutang, når de koker, det skal øke fordøyeligheten. Når bønnene er kokt, øs ut halvparten og kjør til pure og ha tilbake i gryten. Nå går du videre:

  • 1 hel hvitløk, 50 g
  • Olivenolje til steking
  • 1 boks tomater

Hakk hvitløken og stek den i olivenolje helt til du ser en anelse brunt – og hell over tomatene for å stoppe stekingen. Ha oppi bønnegryten sammen med spelt og grønnsaker, kok en time.

  • 100 g økologiske løk - stekes i olivenolje først
  • 100 g gulrot i småbiter øko
    100 g stangselleri i småbiter - absolutt øko
  • 1 ts kanel
  • Kvart ts chilipulver (ikke akkurat original, men veldig godt)
  • Kvart ts muskat
  • 1 ts pepper, nykvernet selvsagt

Juster med vann til den er passe fyldig- tykk. Opp til 1 liter vann kan gå med.

Havsalt. Smak til med salt, og ha i mer krydder hvis det trengs. Den skal ikke være veldig sterk – den skal være rund, fyldig. Du skal ikke tenke at den er litt kjedelig? Da trenger du mer krydder, evt salt.

Persillepesto ved servering

En skje i tallerknen – det ser fint ut med det grønne, og den lille syren i sitron gjør seg. Kjør ingrediensene på food processor.

  • 50 g persille
  • Litt over en halv ts havsalt
  • 2 ss sitronsaft, nypresset
  • Evt presset hvitløk
  • 50 g ost – det kan være parmesan, det kan være lagret Jarlsberg.
  • 1,7 dl god olivenolje.

Hilsen Bente Westergaard

Vurdering
0 stemme
Favoritt:
0

Listing Details

Introduksjon
Første gang jeg fikk denne suppen, var jeg veldig, veldig sulten. Da jeg tok en skje i munnen, fikk jeg tårer i øynene. Jeg fikk lyst til å gråte. Det er sant.Den var så myk og mild, så fyldig og trøstende. Jeg kjente med en gang har her var det mat, akkurat hva jeg trengte. Næring som ville renne inn i kroppen og gi masse krefter i mange timer. Jeg kan virkelig skjønne hvorfor fattige bønder spiste denne suppen. Dette er kraftfor, den er billig, og du kan mette mange uten mye arbeid. Og den holder lenge! Spis den langsomt, og tygg de myke kornene grundig. Røde bønner har mye fiber, som er bra for fordøyelsen, men som også kan gi noe gass, så spis med omhu og ikke alt for mye første gang, selv om det er vanskelig å stoppe.

Suppen er ikke elegant på noen måte. Den er lyse-rødlig med brune korn. Det kan sikkert danderes opp til noe elegant, men er det så viktig? Det fine med suppen er at den er enkel. Du oppfatter den med en gang, du tar en skje i munnen – å så god. Du spiser en skje til – det samme skjer! Å, så godt. Slik fortsetter du til alt er skrapt ut av tallerknen og du blir rolig og snill. Ja, du blir det. Vi lagde den på kokekurs og alle ble helt stille etterpå, vi bare satt med milde øyne, tilfredse.
Ingredienser
-
Vanskelighetsgrad
Middels
Porsjoner
8-10
Tilberedningstid
2,5 - 3t.
Forfatter
Bente Westergaard
Kilde
Grønn hverdag
Fotograf
Flickr/avlxyz
Miljøvennlige oppskrifter

Våre grønne matoppskrifter for miljøet og helsa.

Finn oppskrift




Avansert søk
- Annonse -