• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Persisk suppe

143.jpg

Fres løk og hvitløk i oljen i en varm panne. Tilsett gurkemeie og mungbønner. Fres videre.
 
Hell på vann og gi et oppkok. Skum av. Skru ned varmen, la dette småkoke under lokk i ca 50 minutter.
 
Tilsett ris, grønnsaker, urter og grønnsaksbuljong og la alt småkoke i ca ½ time. Suppen serveres med en klatt lettrømme og godt brød til.

Ønsker du en kremet suppe kan du mose suppen med en stavmikser eller bruke en kjøkkenmaskin. Pynt med frisk mynte og stekte hvitløkskiver.

Vurdering
★★★★
2 stemmer
Favoritt:
0

Listing Details

Introduksjon
Denne suppen er både god på smak og har utelukkende grønnsaker som ingrediens.
Ingredienser
1 ss soyaolje
1 løk i tynne skiver
2 fedd presset hvitløk
1 ts gurkemeie
1,5 dl tørket mungbønner
1 l vann
0,5 dl ukokt ris
1 dl persillerot i terninger
1 dl squash i terninger
1 dl hakket koriander (frisk)
2 dl hakket bladpersille
2 dl hakket vårløk
0,5 dl hakket dill
4 dl grønnsaksbuljong
2 ss lettrømme
smak til med salt og pepper

Til pynt:
1 ss finhakket mynte
2-3 fedd hvitløk, stekt i skiver.
Vanskelighetsgrad
Middels
Porsjoner
4
Tilberedningstid
90 min.
Kilde
aperitif.no
Anmeldelser (1)
av

★★★★
By-oppskrift?
Fin oppskrift, med for meg som bor på landet må den spares til en dag etter bybesøk. Får ikke tak i vårløk, frisk koreander eller mungbønner på nærbutikken min dessverre.

Send inn anmeldelse»

Se alle 1 anmeldelser
Miljøvennlige oppskrifter

Våre grønne matoppskrifter for miljøet og helsa.

Finn oppskrift




Avansert søk
- Annonse -