• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Sunn grøt i en fei

72.png
La det nå koke noen ganske få minutter til det tykner. Det går an å spe ytterligere.

Legg merke til mengdeforholdene: Det er 3 dl korn og 6 dl væske. I vekt:  100 g flak og 6 dl væske.

Spises med Helios Fullrørsukker - det helt uraffinerte, mørke. Mer trengs ikke. Kjempegodt.
Vurdering
★★★½
4 stemmer
Favoritt:
0

Listing Details

Introduksjon
Mange synes havregrøt er for klissete. Det synes jeg og. Denne er mye bedre.

Den er ikke slimete. Det er grøt som gir noe å tygge på, smake på. Den har mye smak og den er rask å lage. Det kan passe til kvelds hvis man har hatt en litt tynn middag og egentlig er sulten. Eller til frokost om man er slik anlagt - eller til middag!.
Ingredienser
Til to personer tager man:

50 g eller 1,5 dl. valset korn, som f.eks.firekornsflak, rugflak, byggflak, eller hvete


50 g eller 1,5 dl. havregryn
2 ss solsikkefrø. Dette gir noe å tygge på, og de er sunne!
2 ss malte sesamfrø gir også ekstra næring. Når de er malt, opptas mer.
3 dl vann. Hvis du vil, kan korn og solsikkefrø ligge i bløt i vannet på forhånd i opp til 8 timer.
3 dl lettmelk
2 klyper havsalt.
Vanskelighetsgrad
Lett
Porsjoner
2
Tilberedningstid
10 min
Forfatter
Bente Westergaard
Emneord
Miljøvennlige oppskrifter

Våre grønne matoppskrifter for miljøet og helsa.

Finn oppskrift




Avansert søk
- Annonse -