• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Auberginedip

210.jpg
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Stikk noen hull i auberginen med en gaffel, gni den inn med litt olje og ha den i en ildfast form. Stek i en time, eller til auberginen “faller sammen” inne i ovnen.

La auberginen kjøle litt, del den i to og dra ut innmaten. Ha den i en skål, og ha i tahini, vann, sirup og sitronsaft. Finhakk hvitløk og persille og ha i. Visp alt godt sammen, og smak til med salt og pepper.

Skjær skallet av agurken, kutt den i små terninger og bland i.

Ha over i en serveringsskål. Rens frøene ut fra granateplet, og legg oppå. Til slutt heller du litt god olivenolje på toppen.
Vurdering
0 stemme
Favoritt:
0

Listing Details

Introduksjon
En aubergine kan brukes til så mangt! Her “brenner” vi den i ovnen, og bruker innmaten til å lage en kjempegod dip, med smaker fra midtøsten.
Ingredienser
1 aubergine
Litt olje til steking
70 gram lys tahini
0,6 desiliter vann
2 teskjeer sirup
1 spiseskje sitronsaft
1 hvitløksfedd
1 kvast persille
Salt og pepper
En halv agurk
Et halvt granateple
Olivenolje
Vanskelighetsgrad
Middels
Porsjoner
-
Tilberedningstid
60 min.
Kilde
vegetarbloggen.com
Fotograf
vegetarbloggen.com
Miljøvennlige oppskrifter

Våre grønne matoppskrifter for miljøet og helsa.

Finn oppskrift




Avansert søk
- Annonse -