• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Gresk couscoussalat

80.jpg
Skyll av eventuell skitt fra soppen. Hakk sopp, squash og vårløk. Bland grønnsakene i en bolle med olivenolje og press over saften fra en sitron. Krydre med salt og pepper.

Beregn mengden av couscous og kok den som det står på pakken. Bland den ferdig kokte couscousen med litt olivenolje for at den ikke skal klebe.

Plukk små buketter av blomkålet og blansjer dem (det vil si å koke bukettene raskt i saltet vann, maxet minutt). Skyll dem under iskaldt vann.

Legg couscous på den ene siden i matboksen, blomkål i midten og grønnsaker på den andre siden. Topp med hakkede friske urter, oliven og smuldret fetaost. La couscousen avkjøles før du lukker lokket på maten boksen og setter den i kjøleskapet.
Vurdering
★★★★
1 stemme
Favoritt:
0

Listing Details

Introduksjon
Denne salaten med sjampinjong, squash og vårløk kan du godt lage dagen før den skal spises. Da får den enda mer smak.
Ingredienser
250 g friske sjampinjonger
2 squash
2 vårløk
1 dl extra virgin olivenolje
1 sitron
1 blomkål
couscous, beregn mengden ut fra det som står på pakken
ferske urter, for eksempel persille, estragon eller oregano
oliven
fetaost
salt og pepper
Vanskelighetsgrad
Lett
Porsjoner
4
Tilberedningstid
30 min.
Kilde
Mat, NRK
Miljøvennlige oppskrifter

Våre grønne matoppskrifter for miljøet og helsa.

Finn oppskrift




Avansert søk
Fossilfrie penger