• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Oppskriftsarkiv: Nyest oppskrifter RSS

Bønnespirer på kjøkkenbenken!

Kategori:Salater
IntroduksjonBønnespirer er små kunstverk som gror av seg selv på kjøkkenbenken din.
Det eneste du trenger å gjøre er å fukte frø og skylle dem et par ganger daglig. Etter 3-4 dager har du knasende ferske spirer!


Gå til innkjøp av en spirekasse, det gjør spired...
Kategori:Småretter
IntroduksjonI dag ble det disse til frokost.
Fem lubne, små lapper. Akkurat passe frokost for to.


Etter at jeg lagde meg disse praktiske spireglassene, har spireproduksjonen pågått døgnet rundt her hjemme. Dermed er det ikke til å unngå at det dukker opp spir...
Litt sunnere taco

Kategori:Middager
IntroduksjonLitt sunnere og litt grønnere taco.
Denne måten å spise taco på må bare deles med dere! Det er nemlig så enkelt og så godt og opptil flere hakk sunnere enn den tradisjonelle tacoen i skjell eller burrito.

Bytt ut tacoskjellene med salatblad!
Den e...
Sopp Stroganoff

Kategori:Oppskriftsarkiv
IntroduksjonAlle liker sopp! Herlig smak, god konsistens og en egen evne til å finne sin plass i alle middagsretter.

Hemmeligheten bak å få gryteretter med sopp gode er å bruke flere soppslag. Jeg elsker kombinasjonen aromasopp og shitakesopp; sjampinjong er greit...
Auberginedip

Kategori:Småretter
IntroduksjonEn aubergine kan brukes til så mangt! Her “brenner” vi den i ovnen, og bruker innmaten til å lage en kjempegod dip, med smaker fra midtøsten.
Hjemmelaget potetchips

Kategori:Småretter
IntroduksjonIkke at noen burde trenge en annen grunn enn smaken til å lage hjemmelaget chips, men for både veganere og allergikere kan det faktisk være vanskelig å få fatt i en type de kan spise. Forskjellige krydderblandinger inneholder mye rart, for eksempel meieri...
Sprøbakte rosmarinpoteter

Kategori:Småretter
IntroduksjonPoteter er kjempegode, ihvertfall om du vet hva du skal gjøre med dem! Det finnes utrolig mange typer der ute, og de er alle litt forskjellig fra hverandre. I denne oppskriften bruker jeg små cheriepoteter, som jeg synes holder godt på salt- og rosmarinsm...
Vegan drumsticks

Kategori:Småretter
IntroduksjonDisse drumsticksene er mitt beste forsøk på å etterligne den fantastiske retten de serverer på Peking Palace i Nord-London.
Ratatouille med gresskar

Kategori:Småretter
IntroduksjonGresskar, pastinakk, squash, aubergin og aspargesbønner… What’s not to like?

Når grønnsaker får koke lenge sammen, kan du få et fantastisk resultat! Denne ratatoillen er full av møre grønnsaker, og når alle smakene får blandet seg blir det en ypperlig ...
Tofupinner

Kategori:Småretter
IntroduksjonSprøstekt tofu er skikkelig nomnom, både som snacs eller middagsrett. Lag noen gode dipper til, og eventuelt litt salat og ris.
Puylinser med aubergine

Kategori:Småretter
IntroduksjonPuylinser er Frankrikes gave til veganeren. Veldig gode, veldig næringsrike. I tillegg passer de sammen med det meste av smaker.

Her serverer jeg dem sammen med innmaten av bakt aubergine, i tillegg til en hel haug med andre grønnsaker og urter.
Quinoasalat med granateple

Kategori:Salater
IntroduksjonDette er en supermatsalat, og den smaker supert utrolig godt også!

Quinoa er drømmekorn for veganere – ikke bare er de rike på protein, de inneholder også alle de ni essensielle aminosyrene. Her serveres de små kornene med pinjekjerner, granateple, fri...
Rissalat med friske urter

Kategori:Salater
IntroduksjonNår det blir varmt i været, er ikke varme middagsretter alltid like fristende.

Dette er en frisk salat med mange gode smaker, og den kan serveres både som hovedrett og tilbehør.
Vegetarisk maki

Kategori:Middager
IntroduksjonHvem sa at det må være fisk i sushi?

Kjøttfri mandag betyr ikke bare å kutte ut kjøttet fra landdyrene. Å redusere overforbruket av fisk og andre sjødyr er minst like viktig. I tillegg er det mange som er allergiske mot sjømat, så hvorfor ikke lage sus...
Hvitløksbaguetter

Kategori:Småretter
IntroduksjonMed pasta, salat, småretter… Disse passer nesten til alt. Kjempegode baguetter, som er raske og greie å lage. Finner du gode halvstekte baguetter er det nok litt lettere å jobbe med, men ferdigstekte fungerer også bra.
Halvgrove bagels

Kategori:Småretter
IntroduksjonAv og til må det være litt grovt. De ser kanskje ikke så grove ut som grovbrødene i butikken, men mye av grunnen til det er at jeg ikke tilsetter fargestoff. Bare så det er sagt.
Knekkebrød med nøtter og frukt

Kategori:Småretter
IntroduksjonDenne oppskriften har jeg fått fra en kamerat som går på Kunstskolen i Rogaland – der disse knekkebrødene er veldig populære. Det som skiller disse fra oppskriften på knekkebrød som jeg har lagt ut tidligere, er at det er brukt rugbrød, og at det er tilsa...
Frokosthorn

Kategori:Småretter
IntroduksjonHjemmebakte småbrød hører til i helgen, og disse er en sikker suksess! Server gjerne sammen med godt nøttepålegg, sjokoladepålegg eller syltetøy.
Marsipankake til 17. mai

Kategori:Småretter
IntroduksjonVåren og forsommeren er tiden for de store anledninger; konfirmasjoner, bryllup og 17. mai kommer på rekke og rad de neste månedene.

En vegansk festkake er på sin plass, og den festligste av de alle er jo marsipankaka. Den er hovedgjesten på ethvert ka...
Chole palak - indisk kikertgryte med spinat

Kategori:Middager
IntroduksjonDet er fortsatt en stund til vi får ferske, norske grønnsaker, men man kan lage god mat på hermetikk og det man har i skapet også. Denne smakfulle indiske gryta for eksempel.

De beste og verste klimapartiene

1. Mdg 6
2. Venstre 6-
2. SV 6-
3. Rødt 5
3. KrF 5
4. Senterpartiet 4
5. Arbeiderpartiet 3
6. Høyre 3-
7. FrP 2-
Miljøvennlige oppskrifter

Våre grønne matoppskrifter for miljøet og helsa.

Finn oppskrift




Avansert søk