• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Pasta med kaperspesto

78.jpg
Hakk ruccola, persille, selleri, kapers og de friske urtene. Kjør det i en mikser og hell i olivenolje. Kjør i 4-5 minutter til det blir en jevn røre. Hell pestoen i en stor panne og varm den over lav varme under omrøring.

Kok pastaen ett minutt kortere enn det som er angitt på pakken. Sil av vannet i et dørslag. Ta vare på litt av kokevannet.

Hell pasta i pannen med pesto og bland det godt. Spe med litt av kokevannet om nødvendig. Dryss med revet ost og server umiddelbart på en tallerken.
Vurdering
★★★★★
1 stemme
Favoritt:
0

Listing Details

Introduksjon
Kokken Mario Gullo på den lille øya Salina utenfor Sicilia kaller denne retten «Pesto alla Salina». En enkel og populær rett som inneholder kapers, alle urtene og mye fantasi.
Ingredienser
300 g valgfri pasta
2 dl extra virgin olivenolje
1 bunt persille
1 bunt ruccolasalat
1-2 dl friske urter som basilikum, mynte, oregano, timian, rosmarin
2 stilker stangselleri
3 ss kapers (På Salina ligger kapersen i salt)
1 dl reven parmesan eller pecorino
salt og pepper
Vanskelighetsgrad
Lett
Porsjoner
4
Tilberedningstid
20 min
Kilde
Mat, NRK
Miljøvennlige oppskrifter

Våre grønne matoppskrifter for miljøet og helsa.

Finn oppskrift




Avansert søk
Fossilfrie penger