• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Grønn lasagne

29.jpg

Sett på stekeovnen på 220C

Stek løken myk i litt olje. Strø litt salt over, så blir den raskere myk. Ha i hvitløken mot slutten av steketiden slik at den også stekes litt og slipper ut smak, men uten å bli brent. Ha i tomat, tomatpuré, buljong, sukker og krydder. Spe i med vann til du får en ønsket konsistens. Smak til med buljongpulver. La det koke et godt kvarter så smakene blir integrerte.

Ha ei lita øse med saus i bunnen av formen. Dekk så med lasagneplater. Så heller du på ei ny øse med saus og det du har av fyll og dekker med et nytt lag med lasagneplater. Fortsett slik lagvis til du går tom, men husk å avslutte med ei øse saus på topplaget. Dekk så med revet ost og sett formen inn i ovnen. Stek i ca 30 til 40 minutter. La lasagnen avkjøle seg i ti minutter før du du serverer, gjerne med lyst brød og salat til. Og som regel smaker den enda bedre dagen derpå!

Bon apetite

Vurdering
0 stemme
Favoritt:
0

Listing Details

Introduksjon
Mange har ønsket seg en oppskrift på en vegetarisk lasagne. Lasagne er egentlig en ovnsbakt rett hvor man bruker restene en har i skapet. Her er noen forslag du kan teste ut alt etter hvilke ingredienser du har for hånden.
Ingredienser
Ingen eksakte mål denne gang, dessverre – her får du prøve og smake deg fram!
Jeg bruker å ta utgangspunkt i en medium stor ildfast form i forhold til mengde. Denne versjonen er forresten uten bechamel-saus (hvit saus).

1 løk – hakket
2-3 hvitløksfedd – hakket
2 bokser hakket tomat
En dæsj eller to med tomatpuré
Ferske (eller tørkede) urter som basilikum og oregano
Litt vann
Buljong (ikke absolutt nødvendig, men gir ekstra fylde)
Sukker – 1 ts eller annet søtningsmiddel som f.eks agave
Salt og pepper

Dette blir basissausen. Ellers kan du ha i det du måte ha av:

Soltørka tomater, hakket
Sopp
Brokkoli
Gulrøtter, i tynne skiver eller revet
Squash, i skiver – gjerne stekt
Hodekål, revet eller skåret i tynne skiver – stekt
Spinat
Soyakjøtt
Bønner (kokte)
Erter (kokte)
Kokte egg – smuldres i
Hakket oliven
Mozzarella
Parmesan
Ricotta

I tillegg behøver du:

Revet gulost til gratinering på toppen
Lasagneplater
Vanskelighetsgrad
Middels
Porsjoner
6
Miljøvennlige oppskrifter

Våre grønne matoppskrifter for miljøet og helsa.

Finn oppskrift




Avansert søk
- Annonse -