• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender
Blomkålgrateng

IntroduksjonDenne blomkålgratengen er lett og lage, og har en smak av høstens norske grønnsaker. Oppskriften er innsendt av opplysningskontoret for frukt og grønnsaker.
Blomkarse i maten?

IntroduksjonHar du blomkarse som brer seg ut i hagen, eller vet du om et bed i nærheten? Denne planten er på sitt beste og meste nå - og ja, den kan spises! Da snakker vi både sesong, kortreist mat og ikke minst – kjøttfritt.

Bruk bladene i salat og blomstene som...
Brenneslesuppe

IntroduksjonVårens mest næringsrike grønnsak er klar til å høstes mange steder i landet. Ingen annen viltvoksende urt i Norge kan konkurrere med neslen hva gjelder innhold av vitaminer og mineraler. Nesle er rik på jern, A- og C-vitamin, og inneholder også kisel og k...
Byggotto med kål, pære og oster

IntroduksjonDen nordiske varianten av risotto lager Kjartan Skjelde med bygg. Derfor kaller han den byggotto.
Byggotto med sorte bønner

IntroduksjonEn risottoliknende rett, men med byggryn istedenfor ris, derav navnet byggotto.
Byggryn kler godt å tilberedes på denne måten. De små delikate kornene ender opp med masse smak og en fin og fast konsistens som passer godt sammen med de møre sorte bønnene....
Bønneburrito

IntroduksjonEr dette den ultimate matretten? Slik som pizza kan den fylles med hva du vil, slik at du kan få et enkelt, fullverdig måltid – og det i en praktisk sylinderform. Svjup ne i magan! Det tar deg kun et kvarter å tilberede herligheten…
Chapati er Indias hverdagsbrød

IntroduksjonChapati er Indias hverdagsbrød. Dette er et ugjæret brød, som lumper, nystekt, mykt og veldig godt. Hver dag sitter indiske kvinner med bena i kors og kjevler sin chapati på en chapatistein, og steker i gruen
Jeg lette i mange kokebøker da jeg kom hjem f...
Chilli sin carne

IntroduksjonMange har hørt om Chili con Carne. Det betyr chilli med kjøtt. Her får du Chilli sin carne - en chiligryte uten kjøtt.
Chole palak - indisk kikertgryte med spinat

IntroduksjonDet er fortsatt en stund til vi får ferske, norske grønnsaker, men man kan lage god mat på hermetikk og det man har i skapet også. Denne smakfulle indiske gryta for eksempel.
Dal – retten som gir vakker aldring

IntroduksjonJeg så indiske kvinner bygge veier fra morgen til kveld, bare avbrutt av dal og chapati. Dette er mat som gir utholdenhet og vakker aldring.

Dal metter på en deilig måte, og det smaker vidunderlig. Det er sunt, det er proteinrikt og det er veldig billi...
Den røde gryte

IntroduksjonDette er egentlig en rett fra Marokko, og det kalles «tajinne», som rett og slett betyr gryte. Det passer bra! Og det spiser de hver dag. I alle versjoner.
En ekte familielasagne

IntroduksjonEn gang oppfant jeg lasagne. Jeg hadde rester av pasta og tomatsaus. Hva skulle je gjøre med dem, mon tro?

Jeg hadde dem i ovnen med ost på. Men noe av spaghettien stakk opp, og ble hard. Det hadde gjort seg med noe flat pasta, som kunne holde
sausen ...
Etiopisk kikertgryte

IntroduksjonDet er ikke ofte afrikansk mat står på menyen, men kanskje denne gryta kan få deg varm i kroppen og gi deg safaribilder i toppen?
Falafel er Midtøstens hamburger

IntroduksjonFalafel spises i pitabrød med salat og yoghurt. Eller du kan bruke dem som middagskaker i stedet for de evige fiskepinner.
Fløtegratinerte rotgrønnsaker

IntroduksjonEn flott måte å sikre seg et variert innslag av rotgrønnsaker på er å lage fløtegratinerte rotgrønnsaker istedet for bare fløtegratinerte poteter. Kjøp alle de sortene rotgrønnsaker butikken har, og gjerne økologisk. Rotgrønnsaker i gratengen sikrer deg m...
Glutenfri lasagne

IntroduksjonEn lasagne til deg som ikke tåler gluten.
Miljøvennlige oppskrifter

Våre grønne matoppskrifter for miljøet og helsa.

Finn oppskrift




Avansert søk
Fossilfrie penger