• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Pasta med søtpotet og feta

Dagens kjøttfrie rett er pasta med søtpotet og fetaost. En ganske så genial kombinasjon, spør du meg.


Jeg oppdaget ikke søtpotet på ordentlig før jeg smakte Martes fantastisk gode søtpotetsalat. Den ble jeg til gjengjeld helt hekta på, og nå spiser jeg den flere ganger i måneden. Men det er bra med litt variasjon, og av søtpotet kan man lage så mangt. Her er min versjon.



Du trenger:

750 g søtpotet
150 g fetaost
en purreløk
pasta
sitron
en ss fersk rosmarin
to ss smør
spinat



Skrell søtpotetene, skjær de i biter og ha de i en ildfast form sammen med litt olje og salt. Stek de i ovnen på 200 grader i 50 minutter til en time, til de er lysebrune og møre.



Hakk purren og stek den i olje i en stekepanne sammen med rosmarinen til den er gylden. Kok pastaen.

Ha smøret i pastaen og bland pastaen med purren, søtpotetene, fetaosten og den skylte spinaten. Smak til med sitron. Jeg liker det ganske surt, spesielt siden søtpoteten er så søt, men det er jo en smakssak. Bland i nykvernet salt og pepper.



Og så er den klar til å serveres! Velbekomme.

Denne oppskriften er levert av Hanne Tråsdahl og hennes blogg Ekstremt bra utrolog fint.

Se også:
Stekte rødbeter med feta og spisskummen
Urtegnocchi med pecorinokrem

blog comments powered by Disqus
Kjøttfri mandag

Om kjøttfri mandag

I Norge finnes det mange flinke matbloggere. Framtiden i våre hender har invitert noen av dem til å dele sine beste kjøttfrie oppskrifter med oss.

Thomas Olsen
Thomas Olsen

Nå er det Thomas Olsen, også kjent som Veganmannen, som deler sine beste oppskrifter med oss.

 

Tidligere har Cathrine Brattekværne, Bente Westergaard, Jane H. Johansen, Hanne Tråsdahl, Susanne Kaluza, Adele Holt Iversen, Yngve Ekern og Hege Ulstein, Kaja Østerud, Olav Birkeland, Trines matblogg, Cathrine Garaguso, Mari Hult, Maria Uldahl, Bente Isefjær og Kine Kronkvist delt sine oppskrifter med oss.

Hvorfor kjøttfri?

  • Det frigjør jordbruksareal vi trenger for å fø en økende befolkning.
  • Det hindrer avskoging, og beskytter ville dyr og planter.
  • Det reduserer forurensingen.
  • Det gir mindre lidelse hos dyrene, og frigjør penger til økologisk og dyrevennlig mat.
- Annonse -