Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Pasta med vegetarsaus

Pasta er alltid vellykket. Denne retten inneholder ikke kjøtt, men de fleste tror den gjør det. Og det beste med retten, er at den er ferdig på 30 minutter.

Stekte auberginer med tilbehør

Jeg snakker fortsatt varmt om auberginer, de er nemlig et funn for kjøttfrie oppskrifter med sin fyldige, aromatiske smak. Ved steking forvandles den rare, svampaktige konsistensen til en saftig godsak. Her serveres de i kombinasjon med spinatstuing og stekt kinakål, og retten er ferdig på 20 minutter.

Barnevennlig lasagne uten kjøtt

Lasagne er populært i alle generasjoner. Her er en lettvint hverdagslasagne, som du forbereder på 20 minutter. Mange tror den inneholder kjøtt, men den er helt kjøttfri.

Moussaka vegetar

Moussaka med et dryss av kanel dufter himmelsk og fremkaller minner om sol og turkise Middelhavsstrender. Denne varianten er kjøttfri, men de fleste tror den inneholder kjøtt.

Lun høstsalat

Høsten er tid for både sopp og kål, så hvorfor ikke kombinere dem? Sammen med nøtter og ris, vil du oppleve smaker som harmonerer godt sammen, og du blir god og mett.
Kjøttfri mandag

Hvorfor kjøttfri?

  • Det reduserer klimagassutslipp. 15 prosent av de globale klimagassutslippene kommer fra husdyrhold.
  • Det frigjør jordbruksareal vi trenger for å fø en økende befolkning.
  • Det hindrer avskoging, og beskytter ville dyr og planter.
  • Det gir mindre lidelse hos dyrene, og frigjør penger til økologisk og dyrevennlig mat.
- Annonse -