• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Ovnsbakt søtpotet og tofubacon med wasabi-tahinidressing

Alt det beste jeg vet, samlet i en og samme skål. Sånn ca nesten i hvert fall.

Kremet blomkålsuppe med erter og stekt soyasopp

Kjempegod og kremet suppe av blomkål som metter lenge.



Kremet pasta med sopp og spinat

Enkel og god pastarett.

Lun byggsalat med bakte grønnsaker

Mettende middagssalat med byggris, sopp og ovnsbakt paprika.

Tomatsuppe med basilikum

Hjemmelaget tomatsuppe er nesten like enkelt som den fra pose, og det lille ekstra du legger inn av innsats får du igjen i den gode smaken.

Indiskinspirert gryterett

Denne retten er inspirert av indisk bønnestuing, eller daal som det heter. Vi spiser den veldig ofte hjemme hos oss, fordi den er billig, enkel å lage og veldig smakfull!

Kremet pasta med ristede pinjekjerner

En mild og god rett med herlig, nøtteaktig smak fra ristede pinjekjerner. Pinjekjerner er rike på en- og flerumettet fett, og inneholder bl.a. vitamin E, jern, magnesium og kostfiber.

Spinatsuppe

Lettvinn, sunn og god hverdagsmiddag.

Pasta e fagioli

Italiensk restemat med bønner, tomatsaus og masse snadder.

Chiligryte med mørk sjokolade

En deilig chiligryte varmer på flere måter enn én.

Grønn salat med quorn

Kyllingsalat er en klassiker. Her får du en oppskrift på noe som ligner - men uten kylling.
Kjøttfri mandag

Om kjøttfri mandag

I Norge finnes det mange flinke matbloggere. Framtiden i våre hender har invitert noen av dem til å dele sine beste kjøttfrie oppskrifter med oss.

Adele Holt-Iversen
Adele Holt-Iversen
Nå er det Adele Holt-Iversen som deler sine beste oppskrifter med oss.

 

Tidligere har Cathrine Brattekværne, Bente Westergaard, Jane H. Johansen, Hanne Tråsdahl, Susanne Kaluza, Adele Holt Iversen, Yngve Ekern og Hege Ulstein, Kaja Østerud, Olav Birkeland, Trines matblogg, Cathrine Garaguso, Mari Hult, Maria Uldahl, Bente Isefjær og Kine Kronkvist delt sine oppskrifter med oss.

Hvorfor kjøttfri?

  • Det frigjør jordbruksareal vi trenger for å fø en økende befolkning.
  • Det hindrer avskoging, og beskytter ville dyr og planter.
  • Det reduserer forurensingen.
  • Det gir mindre lidelse hos dyrene, og frigjør penger til økologisk og dyrevennlig mat.
- Annonse -