• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Stekte auberginer med tilbehør

Jeg snakker fortsatt varmt om auberginer, de er nemlig et funn for kjøttfrie oppskrifter med sin fyldige, aromatiske smak. Ved steking forvandles den rare, svampaktige konsistensen til en saftig godsak. Her serveres de i kombinasjon med spinatstuing og stekt kinakål, og retten er ferdig på 20 minutter.

Barnevennlig lasagne uten kjøtt

Lasagne er populært i alle generasjoner. Her er en lettvint hverdagslasagne, som du forbereder på 20 minutter. Mange tror den inneholder kjøtt, men den er helt kjøttfri.

Moussaka vegetar

Moussaka med et dryss av kanel dufter himmelsk og fremkaller minner om sol og turkise Middelhavsstrender. Denne varianten er kjøttfri, men de fleste tror den inneholder kjøtt.

Lun høstsalat

Høsten er tid for både sopp og kål, så hvorfor ikke kombinere dem? Sammen med nøtter og ris, vil du oppleve smaker som harmonerer godt sammen, og du blir god og mett.

Halloweensuppe

Til helgen er det Halloween, og i år pynter vi med ca. tusen tonn gresskarlykter - bare i Norge. Etter festen havner dessverre det meste av denne gode maten rett i søpla. Hul i stedet ut innmaten, og lag en frisk og smaksrik gresskarsuppe.

Aubergine masala

Aubergine er et funn for kjøttfrie oppskrifter med sin fyldige, aromatiske smak. Løk, nøtter og krydder framhever smaken. Ved steking forvandles den rare, svampaktige konsistensen til en saftig godsak som garantert blir en gjenganger på middagsbordet, når du først har oppdaget den.

Supersuppe

Verdens beste grønnsakssuppe er fin å lage masse av om gangen og fryse ned porsjonsvis.

Pasta med sopp

Høsten er sopptid, og sammen med løk og pasta smaker skogens gull fantastisk. Lag rikelig, for denne retten slår an!

Vegetarisk vindaloogryte

En smakfull vegetarrett. (Foto: Liv Thoring)

Indiskinspirert mat blir nesten alltid vellykket, og dette er min vegetariske favorittmiddag. Enkel, smakfull, rask å lage – og barna mine elsker den.

Kjøttfri mandag

Hvorfor kjøttfri?

  • Det reduserer klimagassutslipp. 15 prosent av de globale klimagassutslippene kommer fra husdyrhold.
  • Det frigjør jordbruksareal vi trenger for å fø en økende befolkning.
  • Det hindrer avskoging, og beskytter ville dyr og planter.
  • Det gir mindre lidelse hos dyrene, og frigjør penger til økologisk og dyrevennlig mat.
- Annonse -