• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Linsesuppe med jordskokk

Smakfull og varmende høstsuppe.

Sopprisotto

Nå er det soppsesong! Hva med å feire med en deilig kjøttfri risotto med fersk skogsopp?

Quinoa med ovnsbakte grønnsaker

Quinoa og ovnsbakte grønnsaker = kjøttfri mandag. (Foto: Adele Holt-Iversen)

Fargerikt fellesskap! Her kommer de friske, spennende grønnsakene fra det lokale torget til sin fulle rett, eller de slappe, dvaske og triste røttene du har hatt liggende i kjøleskapet alt for lenge.

Superenkel fløtepasta

Når jeg er skikkelig sulten og ca ikke har mat i hus, så blir det veldig ofte dette: fullkornspenne med herlig kremet og litt ostete fløtesaus med masse hvitløk, rødløk og fersk basilikum. Lett å lage, få ingredienser, billig og veldig, veldig godt.

Gulrotsuppe med ingefær

Denne suppen er fyldig og kremet, søt og spicy på samme tid og holder deg mett lenge.

Pasta Bolognese med nøtteparmesan

Pasta "bolognese" er noe jeg aldri går lei av uansett hvor mye jeg spiser det. Det er lett å lage og smaker fantastisk.

Brenneslesuppe

En av de beste måtene å bekjempe vårens mest plagsomme plante på er å spise den opp.

Ovnsbakt søtpotet og tofubacon med wasabi-tahinidressing

Alt det beste jeg vet, samlet i en og samme skål. Sånn ca nesten i hvert fall.

Kremet blomkålsuppe med erter og stekt soyasopp

Kjempegod og kremet suppe av blomkål som metter lenge.



Kremet pasta med sopp og spinat

Enkel og god pastarett.

Lun byggsalat med bakte grønnsaker

Mettende middagssalat med byggris, sopp og ovnsbakt paprika.
Kjøttfri mandag

Om kjøttfri mandag

I Norge finnes det mange flinke matbloggere. Framtiden i våre hender har invitert noen av dem til å dele sine beste kjøttfrie oppskrifter med oss.

Thomas Olsen
Thomas Olsen

Nå er det Thomas Olsen, også kjent som Veganmannen, som deler sine beste oppskrifter med oss.

 

Tidligere har Cathrine Brattekværne, Bente Westergaard, Jane H. Johansen, Hanne Tråsdahl, Susanne Kaluza, Adele Holt Iversen, Yngve Ekern og Hege Ulstein, Kaja Østerud, Olav Birkeland, Trines matblogg, Cathrine Garaguso, Mari Hult, Maria Uldahl, Bente Isefjær og Kine Kronkvist delt sine oppskrifter med oss.

Hvorfor kjøttfri?

  • Det frigjør jordbruksareal vi trenger for å fø en økende befolkning.
  • Det hindrer avskoging, og beskytter ville dyr og planter.
  • Det reduserer forurensingen.
  • Det gir mindre lidelse hos dyrene, og frigjør penger til økologisk og dyrevennlig mat.
Fossilfrie penger