• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Kan bli slutt på pant for glassflasker

Bryggeribransjen vil ha slutt på panting av ølflasker. Millioner av ølflasker vil trolig havne alle andre steder enn til miljøvennlig gjennvinning uten panteordning. (Foto: Istockphoto)

Om få år kan du ikke lenger pante glassflasker i butikken. Når det skjer, vil rundt 9 millioner flasker hvert år ende opp alle andre steder enn til miljøvennlig gjennvinning.

- Vi må jobbe mindre i framtiden

- Skal vi kutte klimagassutslippene så det monner må vi redusere arbeidstiden, sa samfunnsøkonom Roger Bjørnstad på Framtiden i våre henders fullsatte frokostmøte 25. april. Ikke alle i debattpanelet var enige.

Bli med på førpremiere av «Opprørske oldemødre»

Er dette årets kuleste film? Filmen om de to opprørske oldemødrene,  Shirley (90) og Hinda (84), som setter seg på sine el-scootere og drar tvers over USA på en siste reise for å få svar på et spørsmål de fleste prøver å fortrenge: Kan den økonomiske veksten fortsette evig? 

Broen til framtiden - LIVE

Klimakonferanse.
Her kan du følge vårens viktigste klimakonferanse direkte.

Vil et blått storting la forurenser betale?

150 mennesker møtte fram for å høre Framtiden i våre henders frokostdebatt om grønne skatter og avgifter. Regjeringspartiene er positive, men deres samarbeidspartner Venstre er mer konkret og utålmodig.

- Fagbevegelsens solidaritet gjelder ikke neste generasjon

– Vi kan ikke være den generasjonen som ikke gjør alt vi kan for å overlate planeten i bedre stand enn vi selv overtok den, sa LO Oslos Kjersti Barsok på Framtiden i våre henders fullsatte frokostdebatt.

Frokostdebatt: Hva skal vi leve av i 2040?

Framtiden i våre hender inviterer til frokostdebatt hvor fagbevegelsen utfordres av klimaforskningen. Vi spør: Hva skal vi leve av i 2040?

Lån for miljøet

Gründeren bak nettjenesten SkyLib prøver å få oss til å låne ting av hverandre i stedet for å kjøpe. Målet er intet mindre enn å redde verden fra forbrukskarusellen.

Jobb mindre, redd miljøet

En amerikansk undersøkelse viser at færre arbeidstimer vil redusere den globale oppvarmingen.

Julehandel for 50 milliarder

Jula er handelsstandens suverent viktigste høytid. I desember 2012 kommer nordmenn til å handle for mer enn 10.000 kroner per person. Det er ny rekord.

Tid i stedet for penger i lønnsoppgjøret

Kan redusert arbeidstid være en løsning på klimaproblemene? Det er blant temaene som diskuteres når YS, Unio og Akademikerne arrangerer klimakonferanse i Oslo kongressenter 21. november.
Framtiden i våre hender arbeider for:

  • Skatter, avgifter og støtteordninger må legges om etter prinsippet ”forurenseren betaler”.
  • Arbeidstakere og deres organisasjoner må kreve økt fritid eller andre goder i stedet for stadig høyere lønn. Det norske kjøpekraftsnivået medfører i dag et forbruk over jordas tåleevne.
  • Produksjon og forbruk må legges om fra varer til tjenester. Med få unntak er tjenester langt mindre miljøskadelig enn varer.
  • Det må innføres en skatt på finanstransaksjoner til bruk for å håndtere global fattigdom og klimaendringer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -