Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Fredensborgveien 24 G

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Vi gjør Norge billigere

Bak dine klær, sko og telefoner, skjuler det seg elendige forhold for arbeidere.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Bryggeribransjen vil ha slutt på panting av ølflasker. Millioner av ølflasker vil trolig havne alle andre steder enn til miljøvennlig gjennvinning uten panteordning. (Foto: Istockphoto)

Om få år kan du ikke lenger pante glassflasker i butikken. Når det skjer, vil rundt 9 millioner flasker hvert år ende opp alle andre steder enn til miljøvennlig gjennvinning.

- Skal vi kutte klimagassutslippene så det monner må vi redusere arbeidstiden, sa samfunnsøkonom Roger Bjørnstad på Framtiden i våre henders fullsatte frokostmøte 25. april. Ikke alle i debattpanelet var enige.
Er dette årets kuleste film? Filmen om de to opprørske oldemødrene,  Shirley (90) og Hinda (84), som setter seg på sine el-scootere og drar tvers over USA på en siste reise for å få svar på et spørsmål de fleste prøver å fortrenge: Kan den økonomiske veksten fortsette evig? 
Klimakonferanse.
Her kan du følge vårens viktigste klimakonferanse direkte.

150 mennesker møtte fram for å høre Framtiden i våre henders frokostdebatt om grønne skatter og avgifter. Regjeringspartiene er positive, men deres samarbeidspartner Venstre er mer konkret og utålmodig.

– Vi kan ikke være den generasjonen som ikke gjør alt vi kan for å overlate planeten i bedre stand enn vi selv overtok den, sa LO Oslos Kjersti Barsok på Framtiden i våre henders fullsatte frokostdebatt.
Framtiden i våre hender inviterer til frokostdebatt hvor fagbevegelsen utfordres av klimaforskningen. Vi spør: Hva skal vi leve av i 2040?
Gründeren bak nettjenesten SkyLib prøver å få oss til å låne ting av hverandre i stedet for å kjøpe. Målet er intet mindre enn å redde verden fra forbrukskarusellen.
En amerikansk undersøkelse viser at færre arbeidstimer vil redusere den globale oppvarmingen.
Jula er handelsstandens suverent viktigste høytid. I desember 2012 kommer nordmenn til å handle for mer enn 10.000 kroner per person. Det er ny rekord.

Kan redusert arbeidstid være en løsning på klimaproblemene? Det er blant temaene som diskuteres når YS, Unio og Akademikerne arrangerer klimakonferanse i Oslo kongressenter 21. november.
Tåler jordkloden ytterligere materiell vekst? Og tåler klimaet at verdens fattige blir rikere? Det spør vi om på frokostdebatten fredag 2. november på Hotel Continental i Oslo.