Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

- Vi må jobbe mindre i framtiden

- Skal vi kutte klimagassutslippene så det monner må vi redusere arbeidstiden, sa samfunnsøkonom Roger Bjørnstad på Framtiden i våre henders fullsatte frokostmøte 25. april. Ikke alle i debattpanelet var enige.

Bli med på førpremiere av «Opprørske oldemødre»

Er dette årets kuleste film? Filmen om de to opprørske oldemødrene,  Shirley (90) og Hinda (84), som setter seg på sine el-scootere og drar tvers over USA på en siste reise for å få svar på et spørsmål de fleste prøver å fortrenge: Kan den økonomiske veksten fortsette evig? 

Frokostdebatt: Hva skal vi leve av i 2040?

Framtiden i våre hender inviterer til frokostdebatt hvor fagbevegelsen utfordres av klimaforskningen. Vi spør: Hva skal vi leve av i 2040?

Lån for miljøet

Gründeren bak nettjenesten SkyLib prøver å få oss til å låne ting av hverandre i stedet for å kjøpe. Målet er intet mindre enn å redde verden fra forbrukskarusellen.

Jobb mindre, redd miljøet

En amerikansk undersøkelse viser at færre arbeidstimer vil redusere den globale oppvarmingen.

Julehandel for 50 milliarder

Jula er handelsstandens suverent viktigste høytid. I desember 2012 kommer nordmenn til å handle for mer enn 10.000 kroner per person. Det er ny rekord.

Framtiden i våre hender arbeider for:

  • Skatter, avgifter og støtteordninger må legges om etter prinsippet ”forurenseren betaler”.
  • Arbeidstakere og deres organisasjoner må kreve økt fritid eller andre goder i stedet for stadig høyere lønn. Det norske kjøpekraftsnivået medfører i dag et forbruk over jordas tåleevne.
  • Produksjon og forbruk må legges om fra varer til tjenester. Med få unntak er tjenester langt mindre miljøskadelig enn varer.
  • Det må innføres en skatt på finanstransaksjoner til bruk for å håndtere global fattigdom og klimaendringer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -