• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Norges kritikkverdige investeringer i Borneos kullgruver

Over 18 milliarder av den norske oljeformuen investeres i selskaper med kullgruver i Indonesia. Landets kullproduksjon er firedoblet på 10 år, på bekostning av miljø, matjord og utvikling, viser en undersøkelse fra Framtiden i våre hender.

Frykter et mer hemmelig oljefond

Finansminister Siv Jensen fikk i dag overrakt en rapport om forvaltningen av Oljefondet. Her foreslås det at Norges Bank skal overta ansvaret for de etiske beslutningene. – Et skritt tilbake for etikken i Oljefondet, mener Arild Hermstad og Framtiden i våre hender.

Jubler for Ap sin kuvending om kull

Framtiden i våre hender er glad for at Arbeiderpartiet ønsker at Oljefondet skal selge seg ut av kullselskap. – Dette har vi jobbet lenge for, og nå er det endelig flertall på Stortinget for denne saken, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Internasjonal fossilkampanje til Norge

Amerikaneren Bill McKibben har mobilisert mennesker over hele verden i en kampanje mot verdens olje-, kull- og gasselskap. Nå tar Framtiden i våre hender kampanjen til Norge.

Oljefondet var allerede ute av selskapene


Oljefondet hadde allerede i 2012 kvittet seg med  de fem selskapene som Finansdepartementet nylig varslet at de har utelukket fra Oljefondet. Finansdepartementet smykker seg med en utelukkelse som er over ett år gammel og fremstiller den som ny. Departementet vil ikke forklare hvorfor, ettersom regjeringen trådte av samme dag.

Oljefondet: Tør ikke kaste ut de store

Samtidig som fem små selskap kastes ut av Oljefondet på grunn av miljøødeleggelser og barnearbeid, tør ikke Finansdepartementet røre en av de aller største synderne: Oljeselskapet Royal Dutch Shell.

Ber Oljefondet investere i fornybar energi

Framtiden i våre hender er med i en bred allianse av investorer og organisasjoner som ber Oljefondet investere mer i fornybar energi og en grønn framtid.

Framtidens klimatrusler: Norge investerer i alle

Norges to tyngste økonomiske aktører – Oljefondet og Statoil – investerer milliarder i 14 store karbonprosjektene som vil gjøre det umulig å bremse klimaendringene i tide. Framtiden i våre hender har i en ny undersøkelse identifisert over 100 oljefondselskaper som investerer i økt utvinning av kull, olje og gass over hele kloden.

Et klimavennlig oljefond

Skal oljefondet fortsette å investere som om klimakrisen ikke eksisterte, eller skal oljefondet bli en aktiv aktør som bidrar til overgangen til en fossilfri og  bærekraftig fremtid? Framtiden i våre hender lanserer en rapport om hvordan oljefondet (Statens pensjonsfond utland) kan bli klimavennlig.

Et grønt oljefond er mulig

Finansminister Sigbjørn Johnsen har valgt å investere våre pensjonspenger på en måte som gjør oss overeksponert i fossil industri. Det skriver Arild Hermstad og Gunnell Sandanger i Framtiden i våre hender i Stavanger Aftenblad 29. juni.

Etisk kapitalforvaltning

Framtiden i våre hender arbeider for:

  • At verdens økonomiske kapital ikke brukes til å finansiere etisk, miljømessig eller sosialt uakseptabel virksomhet.
  • Innføring av strenge etiske retningslinjer for alle kapitalforvaltere. En langt større andel av kapitalen må investeres i fattige land.
  • Strengere etiske retningslinjer for Statens Pensjonsfond Utland, både i form av positiv utvelgelse av gode selskaper, uttrekk fra uetiske selskaper og sterkere satsing på aktivt eierskap.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -