Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Fredensborgveien 24 G

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Vi gjør Norge billigere

Bak dine klær, sko og telefoner, skjuler det seg elendige forhold for arbeidere.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Vår nabohovedstad følger Oslo sine fotspor og kvitter seg med sine investeringer i kull, olje og gass.

Oljefondet kvitter seg med kull – Universitet i Oslo forsetter å investere i klimaverstinger.

Til høsten kommer svaret. Da skal vi måle og rangere banker i Norge på etikk og miljø.

- Fossile investeringer er nå tapsprosjekter. Det vil bli enda verre fremover, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender

Norfund gjør lurt i å lytte mer til befolkningen i landene de arbeider.
(Foto: Chris-Håvard Berge / Flickr / CC)
Norske kunder som vil spare etisk og bærekraftig har begrensede valgmuligheter. Kun en liten del norsk fondsbransje er god nok på etikk og bærekraft, og tilbudet av spesialiserte etiske og bærekraftige fond er fortsatt lavt. Det viser en ny rapport fra Framtiden i våre hender.

Finansminister Siv Jensen (Frp) vil ikke trekke seg ut, men heller bruke eiermakt til å overtale kullselskaper til å slutte med kull. - Naivt, sier Framtiden i våre hender. 

Både kull- og oljeinvesteringene til Oljefondet økte i 2014, på tross av at Norges Bank solgte seg ut av 52 kullselskaper. Det viser en grundig gjennomgang av fondets aksje- og obligasjonsportefølje for 2014.
Vil det offentlige unngå å kjøpe varer fra underbetalte tekstilarbeidere? (Foto: Clean Clothes Campaign)
SV fremmer i dag et Stortingsforslag om mer etiske innkjøp.

I morgen kommer Skancke-utvalgets rapport om muligheten for å kaste ut fossilindustrien fra Oljefondet. Ett er sikkert: Dersom ekspertutvalget ikke åpner for at Oljefondet kan starte omleggingen fra fossilt til fornybart, vil de å inn i historien som «de tapte muligheters»-utvalg.

Oljefondet er inne i noen av de mest ødeleggende virksomhetene som finnes for klimaet. Vår rapport «Dirty & Dangerous» er den grundigste og mest omfattende studien av kullinvesteringene noensinne. Her svarer vi Norges Bank og Aftenpostens økonomiredaktør.

Private fond trekker seg fra kull. Oljefondet må følge etter.

Oljefondet har investert 5,9 milliarder i 21 av de 27 kullselskapene som KLP nå utelukker. KLP hadde investert 386 millioner i selskapene.

En ny og omfattende gjennomgang av Oljefondet avslører hele 82 milliarder kroner i 156 kullselskaper. Selskapene er involvert i noen av de verste formene for kullproduksjon.

Engasjerte aktivister har fått flere institusjoner til å vurdere fossilfrie investeringer. Her fra FIVHs sommersamling 2014. (Foto: Håkon Lindahl)

Flere norske institusjoner vurderer nå å trekke sine investeringer ut av selskaper som driver med utvinning av kull, olje og gass. Her er en oversikt over hva vi har oppnådd så langt i kampanjen Fossilfrie penger.