Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Seier for FIVHs arbeid med energibistand

Riksrevisjonen kom nylig med knusende kritikk av norsk energibistand: De fattige har ikke fått bedre levekår, og kraftproduksjonen har ikke økt merkbart. Børge Brende slutter seg til hovedtrekkene i Riksrevisjonens anbefalinger.

Stor støtte til ny oljerapport

Framtiden i våre hender og Kirkens Nødhjep har nylig lansert en rapport som avliver en rekke myter om norsk olje. Rapporten har fått god mottakelse.

Ny rapport avliver oljemyte

Er norsk olje bra for verdens fattige? Ja, hevder oljenæringen og norske politikere. Nei, mener SSB i ny rapport. Kirkens Nødhjelp og Framtiden i våre hender reagerer på bevisst villedende kommunikasjon fra myndighetene.

Kan norsk olje hjelpe verdens fattige?

Hva har norsk oljeproduksjon med internasjonal fattigdomsbekjempelse å gjøre? Kirkens Nødhjelp og Framtiden i våre hender inviterer til frokostmøte og rapportlansering 20. august 2013.

Et underlig syn

Bør oljelandet Norge ta del i den internasjonale klimadugnaden ved å produsere mer fornybar energi? Eller kan vi slippe å delta, fordi vi har så mye vannkraft?

Syv av ti vil betale mer for grønn strøm

Sju av ti er villige til å betale høyere strømpris for å finansiere utbyggingen av fornybar energi. – Dette er gledelig. Det er også et tydelig signal til politikerne om å satse mer på grønn energi, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Solenergi er vinner – hjemme og ute

Solkraft stod for mer enn halvparten av alle investeringer innen ren energi i G20-landene i fjor, og økte globalt med hele 44 prosent. Etterspørselen etter solceller er også sterkt økende i Norge.

Solenergidagen 4. mai

Solenergidagen 2012 vil fokusere på praktisk bruk av solenergi, med erfaringer fra realiserte prosjekter i Norden.

Salg av solceller eksploderte i 2011

Subsidiekutt, fallende priser, overproduksjon og permitteringer preget fjorårets nyhetsbilde om solenergi, men det globale solcelle-markedet økte med 40 prosent og nådde rekordhøye 27,4 gigawatt (GW).

Ny energiutredning

En ny energiutredning ble overlevert Olje- og energidepartementet i dag. Den kom med flere konkrete tiltak når det gjelder å bedre konsesjonsprosessen for fornybare tiltak, energieffektivisering, nettutvikling og styrking innen forskning, innovasjon og kompetanse. Men gode tiltak for mer fornybar varme mangler i rapporten.

Ja til sol, nei til olje

Framtiden i våre hender arbeider for at:

  • Nordmenn skal bruke mindre strøm og heller ta i bruk fornybare oppvarmingskilder.
  • Du skal få kompensert halvparten av kostnadene når du gjør enøk-tiltak hjemme.
  • Vi skal bli like flinke som Sverige og Danmark til å ta i bruk solfangere.
  • Alle norske kommuner skal få miljørådgivere som kommer hjem til deg og gir råd og veiledning.
  • At norsk energibistand skal dreies fra vannkraft til solenergiprosjekter.
For å få til dette driver vi med politisk påvirkning, framstilling av fakta, deltakelse i media og nettverksbygging.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -