Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Kutt i norsk kjøttproduksjon kan hjelpe miljø, selvforsyning og global matsikkerhet. (Foto: Colourbox)

Kjøttkutt hjelper miljø, selvforsyning og matsikkerhet

Ved å produsere og spise mindre kjøtt, vil vi gjøre oss mindre avhengig av importert mat og kraftfôr fra utlandet. I tillegg frigjør det jordbruksareal i utlandet, reduserer klimagassutslipp og nedhogging av regnskog, ifølge en rapport fra Framtiden i våre hender.
Ved å produsere og spise mindre kjøtt, vil vi gjøre oss mindre avhengig av importert mat og kraftfôr fra utlandet. I tillegg frigjør det jordbruksareal i utlandet, reduserer klimagassutslipp og nedhogging av regnskog, ifølge en rapport fra Framtiden i våre hender.
Rapport

Tittel: Tre for prisen av en
Forfatter: Liv Thoring
Utgitt år: 2016
Utgiver: Framtiden i våre hender
Last ned

I rapporten har vi undersøkt to scenarier:

  • Velger vi i hovedsak å produsere mer kraftfôr selv, kan selvforsyningsgraden øke med 5 prosent.
  • Velger vi derimot å produsere både mer kraftfôr og mer menneskemat, kan selvforsyningsgraden øke med hele 19 prosent. Men da må vi være villige til å spise mer havre og bygg til erstatning for importert hvete og ris, og i tillegg må forbruket av norske poteter, grønnsaker og belgvekster øke.
Les mer i nettsaken om rapporten her