• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk
Da Siri Therese skulle gifte seg, ville hun servere scampi til forrett. Det var helt til hun fikk vite miljøkonsekvensene av scampiproduksjon.
Scampi-forbudtSiri Therese Flamme-Larsen giftet seg nylig, og planen var å servere gjestene scampi til forrett under bryllupsfesten. Hun syntes ikke det var et vanskelig valg å droppe scampi da hun fikk vite hvor lite bærekraftig scampiproduksjon er.

– Vi droppet scampi til forrett i vårt bryllup etter å ha fått med oss alt Grønn Hverdag deler om det. Takk for tips, glade vi slapp å bidra til denne næringen, skriver Siri Therese på Grønn Hverdag sin Facebook-vegg.

Scampi har lenge vært populært i Norge, men nå velger stadig flere å droppe scampi. Ikke bare privatpersoner, men også restauranter og andre serveringssteder. Som for eksempel thairestauranten Plah Bar & Restaurant i Oslo.

– Vi bestemte oss for at vi fra og med januar 2012, aldri skal servere scampi her lengre, sier Terje Ommundesen, daglig leder i restauranten.

– Vi må bruke litt tid på å forklare gjestene våre det. Noen blir sure og andre skjønner det ikke, men de fleste er positive til tiltaket, sier han.

Også fornøyelsesparken Kongeparken har bestemt seg for å droppe scampi fra sine menyer.

– Det er krevende å legge om flere menyer når vi har åpent hver dag. Men dette er viktig, og vi håper flere velger å gjøre det samme, sier Håkon Lund, daglig leder i fornøyelsesparken utenfor Stavanger.

Problemene med scampi er flere: Ødeleggelse av mangroveskogene og korallrev, utpining av fiskeressurser, barnearbeid og alvorlige brudd på menneskerettighetene er de mest alvorlige utfordringene knyttet til den moderne rekeindustrien. Du kan lese mer om scampi her.

Framtiden i våre hender, Grønn Hverdag, Regnskogfondet, Greenpeace, Oikos og Naturskyddsföreningen har for tiden en kampanje hvor vi opplyser om hvor lite bærekraftig dagens scampiproduksjon er. Vi har også startet en underskriftskampanje mot scampi. Den kan du signere her:

blog comments powered by Disqus

Vi jobber for:

  • Mindre produksjon og forbruk av kjøtt og animalske produkter. Det er bra for klima, helse og dyrevelferd.
  • At nordmenn skal ta bedre vare på maten. I dag kaster vi 20% av maten vi kjøper i Norge.
  • At det skal bli lettere og billigere for deg å velge økologisk mat. Økologisk mat produseres uten giftige sprøytemidler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -