• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk
Alle partiene på Stortinget unntatt Frp har blitt enige om et klimaforlik.  – Vi er godt fornøyde med forbudet mot oljefyr, mer penger til kollektivtransport og utredning av klimalov. Men oljesektoren er fortsatt fredet, og tempoet i oljeutvinningen burde vært dempet, sier leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.


– I sum gir klimaforliket bare en marginal bedring av en klimamelding som fremdeles har for få tiltak, sier Hermstad.

Framtiden i våre hender mener det er viktig at vi nå har fått et klimaforlik i bunn, som forplikter partier på både borgerlig og rødgrønn side.

– Det er viktig å huske på at dette forliket bare er et minste felles multiplum som partiene forplikter seg til å gjøre. De står fritt til å gjøre mer, og det krever vi at de gjør, sier Hermstad. Framtiden i våre hender vil jobbe hardt for at forpliktelsene fra klimameldingen nå følges opp i nasjonal transportplan, som legges fram neste år.

– Der forventer vi både tidfesting av InterCity-utbyggingen til 2023, satsing på høyhastighetstog og en betydelig økning midlene til jernbane, sier Hermstad.

– Klimaslagene fremover kommer i de neste års statsbudsjett. Allerede til høsten forventer vi at det kommer friske penger. Vi vil også at det skal innføres en ny grønn flyskatt og andre grønne skatter. Vi vil også følge opp utredningen om en ny og forpliktende klimalov, avslutter Hermstad.
blog comments powered by Disqus
Framtiden i våre hender arbeider for:

  • At Norge går foran i arbeidet for å sikre forpliktende avtaler som garanterer massive overføringer fra rike til fattige land for å betale vår klimagjeld.
  • Fordeling av forpliktelser og rettigheter som innebærer at rike lands utslipp må reduseres mest, mens enkelte fattige land kan øke sine utslipp.
  • En rettferdig fordeling av utslippsrettigheter som innebærer at alle mennesker i verden kan slippe ut maksimalt ett tonn CO2 i snitt i 2050.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.



Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -